Инцидентът с Елвира Керемян е настъпил внезапно, според д-р Дарина Добрева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:49 / 09.10.2009
35369
Инцидентът с Елвира Керемян настъпи внезапно. Тoва съобщи на пресконференция д-р Дарина Добрева, анестезиолог в АГ болница „Майчин дом" във Варна. Д-р Добрева допълни, че според световната практика така внезапно настъпват само емболии и инфаркти. Д-р Добрева поясни, че до този момент в АГ болница „Майчин дом" нямат загубен пациент. Административният директор на лечебното заведение Трофанка Якова съобщи, че съдебният иск срещу болницата е бил заведен след експертизата на проф. Карадимов, който работи в софийска болница. Якова добави, че след инцидента с Елвира Керемян срещу „Майчин дом" са били отправени много критики, които не са отговаряли на истината.

Адвокатът на АГ болницата Александър Ралчев подчерта, че делото е било прекратено, след като седем доктори, „светии" на анестезиологията в България, са дали еднозначни експертизи, при които става ясно, че няма грешка от страна на медицинския екип на „Майчин дом". „Делото бе прекратено по чисто правни съображения. По този начин за семейството на Елвира Керемян се спестиха около 1 млн. лв. разходи по делото. Искът бе заведен за грешка на анестезиолога", коментира адвокат Ралчев. Той обясни, че след 7-ата минута, при която е поставена упойката и пациентката е добре, не може да има странични реакции. Адвокат Ралчев поясни, че на 15-ата минута след упойката Елвира Керемян е родила здраво дете, а чак след 17-ата минута е получила усложнения в дихателния апарат, вследствие на което пациентката е изпаднала в клинична смърт и е откарана в МБАЛ „Св. Анна" във Варна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
09.10.2009 Адвокатът на Елвира Керемян призна делото срещу "Майчин дом" за загубено
09.10.2009 В "Майчин дом" обсъждат делото за родилката в кома Елвира Керемян
05.10.2009 ВОС прекрати делото "Керемян"
05.10.2009 Делото Керемян завършва със споразумение?
18.07.2008 Гледат делото срещу "Майчин дом"
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).