Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Информационна среща "Училищна медиация“ се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 29.06.2017Коментари (0)2057
©
Информационна среща на тема "Училищна медиация" се проведе този следобед във Варна. Във форума се включиха ученици и експерти от Регионално управление на образованието, магистрати от Районен и Окръжен съд - Варна, които са сред учредителите на Центъра по медиация към съдебния район. 

Проектът "Училищна медиация - пилотно прилагане, като иновативен метод за справяне с проблеми в училището" се реализира от Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове, съвместно с Регионалното управление по образованието (РУО).
По време на информационната среща ученици от Средното общообразователно училище в Провадия и от Професионалната гимназия по туризъм във Варна демонстрираха пред гостите в залата на хотел "Черно море" симулирана медиация по конкретен училищен казус. Целта бе да се покаже нагледно как се осъществява комуникацията между медиатори и спорещи страни и да се представи процедурата за медиация. 

При проведената по време на срещата дискусия, административните ръководители на Окръжен и Районен съд Марин Маринов и Ерна Якова коментираха, на базата на близо 2-годишната дейност на Центъра по медиация към съдебния район, предимствата на този алтернативен способ за решаване на спорове извън съда. Нееднократно се акцентира на ролята на подобни тематични срещи за популяризиране на медиацията като иновативен метод за преодоляване на проблеми и в училищна среда, още повече на фона на зачестилите случаи в страната на възникване на конфликти в хода на образователния процес, както между самите тийнейджъри, така и между тях и техни учители или родители. 

Присъствалите на информационната среща действащи магистрати от двете съдилища обмениха идеи относно възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в образователни инициативи и обсъдиха практически аспекти на взаимодействието между съдии, медиатори и професионалисти от образователната и социалната сфера.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: