Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инспекцията по храните затвори 21 обекта във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 14.07.2015Коментари (0)1679
© Varna24.bg
21 обекта са затворени заради нарушения, установени при проверки на инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна от началото на месец май до 10 юли. 

Това съобщи за Радио "Фокус" - Варна д-р Златина Димова, началник на отдел "Контрол на храните" към Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Проверките на инспекторите обхващат обекти със сезонен характер за търговия с храни, заведения за обществено хранене, хотелски комплекси, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, както и предлагащи услугата "all inclusive", намиращи се на територията на Варна и областта. 

"За този период инспекторите са извършили общо 1198 проверки, има издадени 173 предписания и 15 акта, както и бракувани храни", допълни д-р Златина Димова. Инспекторите извършват засилени проверки и по морските курорти край Варна. От началото на активния сезон до края на миналата седмица в курортите Златни пясъци и "Св.Св. Константин и Елена" са проверени 71 обекта, на 11 от тях са издадени предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. 

"Няма съставени актове и затворени обекти", посочи д-р Златина Димова. Все още някой от обектите на територията на двата курорта са в режим на регистрация, тъй като началото на сезона се е забави. По отношение на детските лагери, д-р Златина Димова припомни, че ако доскоро е имало почивни станции, които са работили изключително с деца, сега организацията на тези лагери се извършва в хотели, които предлагат услугата "all inclusive", като режимът е уведомителен. 

Фирмата, която урежда детския лагер, информира в писмен вид съответната дирекция. В Областната дирекция по безопасност на храните във Варна има също подадени такива уведомления, след което екип от инспектори проверява на място дали тези обекти имат готовност да посрещнат децата и в съответствие ли са с наредбите за детско хранене в страната.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евровизия 2024
Бюджет 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: