Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инспекторите на НАП в партньорство с лоялните търговци по морето
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 29.06.2018Коментари (1)1902
©
С проверки на търговските обекти, през настоящия уикенд, стартират лятната контролна кампания инспектори от НАП Варна. Вече е изградено специализирано звено "Оперативни дейности“ към Главна дирекция "Фискален контрол“, което разполага с всичко необходимо за извършване на ефективен контрол за спазване на данъчното законодателство. При необходимост проверките ще се извършват в активно взаимодействие с други органи и институции на местната и държавна власт. Целта на контролните екипи  ще бъде търсене на превантивен ефект и в партньорство с лоялните търговци да се постигне промяна в поведението на всички задължените лица за доброволно спазване на законите.

Основни акценти на летните  проверки  ще са реалното отчитане на паричните обороти и издаването на касови бележки. Мобилните екипи разполагат с достатъчно ресурси за прилагане на разнообразни методи и похвати. За не издаване на фискален бон ще се затварят търговски обекти за срок до един месец. Освен  преки наблюдения, ще се използва дистанционната връзка на касовите апарати със сървърите на НАП, за да се откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. Масово ще се прилага и способа за "таен клиент“. Ще бъдат проверявани ресторанти, барчета, магазини, борси, тържища, хотели и масови културни и спортни мероприятия както по Черноморието, така и в целия регион.

Проверките в търговските обекти ще се извършват освен в рамките на официалното работно време и в часовете извън него, и не само в дeлничнитe, а и пpeз пoчивнитe дни на летните месеци. Всички инспектори имат официални легитимации на НАП и никога, при никакви обстоятелства не събират парични глоби на място и на ръка. Наложените санкции с АУАН и НП се внасят само по банков път. Глобата за не издаване на касова бележка за физическите лица, които не са търговци, а например продавачи в търговските обекти, е в размер от 100 до 500 лв., а за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2000 лв. Сигнали за нередности  се приемат на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.07.2018 г.
0
 
 
Във Варна масово не се издават касови бонове от търговците на облекла,обувки,мебели, поръчки на завеси и пердета,паметници,поръчки на мебели,прозорци и врати, една част от хранителните магазини и много други. Така се крадат 20% ДДС от държавата. Къде са държавните органи? Достатъчно е да се обиколят магазините от "Владислав","Цар Борис първи", "Русе", където има най-голям пътникопоток. 90% от магазините там не издават касови бонове. И защо го обявявате, че тръгват на проверка, за да се скрият ли? ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ЦЕЛОГОДИШНО!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: