Институциите във Варна са готови за зимата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:12 / 17.11.2022
748
Работна среща за проверка на готовността за зимния сезон се проведе в Община Варна. В него участваха представители на общинските дирекции, фирмите, ангажирани с поддръжка на уличната мрежа при зимни условия, "ВиК - Варна" ООД, РСПАБ - Варна, "Градски транспорт“ ЕАД, Военноморските сили, Енерго-Про, Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ - Варна и други, предаде репортер на "Фокус“. За всички райони на града има сключени договори за снегопочистване. Четири фирми са ангажирани с поддръжката при зимни условия, обясни директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ Петър Гърбузов. Предстои проверка на фирмите на място за готовността на техниката и наличността на инертни материали. 

Готовност за работа при зимни условия декларираха представители на ВиК – Варна, "Градски транспорт“, Енерго-про. ВМС и Пожарна безопасност и защита на населението декларираха, че техниката им е в изправност за извършване на спасителни действия при зимни условия. От Военноморските сили подчертаха, че може да се разчита на вертолет, който е с състояние да евакуира бедстващи граждани, а  при усложнена усложнете обстановка на допълнителна техника - верижни машини и верижен булдозер. 

Според метеоролозите от НИМХ - Варна, по-влажен период с превалявания предимно от дъжд се очаква в периода до 25-26 ноември. След това прогнозата е за топла и суха зима. Няма да липсват случаи на понижаване на температурите, но валежите ще бъдат оскъдни, предимно от дъжд, обясни Венета Тодорова от метеорологичния институт.

Виж коментарите (0)

Още по темата (425):
21.01.2024 АПИ успокои за състоянието на пътищата
21.01.2024 Шофьори: АМ "Тракия" е чиста, няма движение и в двете посоки
21.01.2024 Мразовита неделна сутрин във Варна, после леко ще се стопли
06.01.2024 Времето във Варна днес: До 15 градуса
05.01.2024 До дни: Идва здрав студ
02.01.2024 Какво ще е времето днес?
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).