Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инструктор: Кръговото кръстовище на "Почивка“ е грешка
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 15.02.2012Коментари (2)9647
© Народно дело
Кръговото кръстовище на спирка "Почивка" не само няма да реши проблемите на трафика в тази част на Варна, но и създава условия за многобройни катастрофи. Без монтиране на светофар, който допълнително да го регулира, мястото ще се превърне в кошмар за шофьорите, преминаващи през него. Това предупреди преподавателят по авто-мото подготовка Атанас Балабанов. "На първо място, няма нормативна уредба, която да урежда движението в кръгово кръстовище, а освен това самите водачи не са привикнали с него. Освен това по булеварда се влиза в кръговото по две ленти и ако автомобил от лявата реши да го напусне, се получава конфликтна точка с тези, които се въртят вдясно от него", обясни инструкторът. Според него вторият фактор ще предизвика или произшествие, или задръстване. "Конкретното ново кръстовище на "Почивка" наистина е добре направено, красиво е, но само ако се гледа от хеликоптер. Един светофар щеше да свърши много по-добра работа", категоричен е Балабанов. Според него с увеличаване на трафика в посока крайбрежната алея в по-топлите месеци тепърва ще стане ясно колко е опасно. 

Балабанов заяви също, че може би с едно-две изключения въведените масово в последните години кръгови движения във Варна са сбъркани. "На ул. "Девня" няма достатъчно място за два автомобила и там сблъсъците се разминават направо на косъм", обясни той. Преподавателят по авто-мото подготовка каза още, че проблемите с неудачните реорганизации на трафика във Варна идват от липсата на диалог между общината и специалистите "Споделял съм мнението си лично с Кирил Йорданов преди две-три години. Той поиска да му представим писмен анализ, но за да се направи, трябва ресурс. Освен това в общината има цели отдели и структури, които би трябвало да решават такива проблеми. Честно казано, започвам да се съмнявам дали изобщо хората там могат да бъдат наречени специалисти", каза още Атанас Балабанов.

Не само кръговите движения, а и маркировката по варненските улици е изпълнена с много грешки, твърди варненският представител в Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Атанас Балабанов. "Последната идиотия, която видях, е на ремонтираната ул. "Кольо Фичето", където на едно място има знаци, показващи път с предимство от три места", коментира той. Знак, които невярно отразява организацията на движение, има на бул. "Владислав Варненчик" преди кръстовището на Образцов дом. "На много места има коригирана маркировка, която е по-нетрайна от старата, която пък не е вярна. Шофьорите, които не са от Варна, пък и тези, които са, трудно се ориентират в такива ситуации, което поражда неувереност в действията им и разстройва трафика като цяло", коментира Балабанов.



Източник: в. "Народно дело"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добър ден! От последните направени кръгови движения във Варна, кое е смислено и кое е качествено направено??? Отговор- нито едно. Хайде някое може и полезно да се окаже, че има някаква положителна функция. Но всички са с малък диаметър и нереално направени. Не може да се правят две ленти, като при опит на соло автобус или изобщо МПС по-дълго от 10 м да влезе в кръстовището засяга и двете ленти. Кръгово движение, направено както трябва е това към с. (още колко време трябва да мине, че още да е село...) Тополи. Можеше това кръгово на Почивка да е полезно, ако беше свързано с локалния път. Локалният път от своя страна трябваше да е свързан с път към обръщача на сп. Почивка и изобщо с кв. Бриз. Така малко или много ще се освободи пътя за Виница и бул. Христо Смирненски.
0
 
 
Общината не я интересува мнението на специалистите или това на хората нито тяхната безопасност, важно е изпълнителя да вземе парите а кмета или там който е подписал разрешението за строеж да вземе комисионната.На това кръгово на почивка много тарикати със скъпи и мощни коли отнемат предимство (тези който идват от посока златните и центъра) който по принцип имат знак " да пропуснат по пътя с предимство" не спират и профучават през кръговото с над 100 км .А и това кръгово сега е идеално за гъзарчетата да правят дрифтове късно вечерта.Вместо да помогне кръговото, то сега ще стане предпоставка за много катастрофи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Почина актьорът Матю Пери
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: