Инструктор: Кръговото кръстовище на "Почивка“ е грешка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:35 / 15.02.2012
9699
Кръговото кръстовище на спирка "Почивка" не само няма да реши проблемите на трафика в тази част на Варна, но и създава условия за многобройни катастрофи. Без монтиране на светофар, който допълнително да го регулира, мястото ще се превърне в кошмар за шофьорите, преминаващи през него. Това предупреди преподавателят по авто-мото подготовка Атанас Балабанов. "На първо място, няма нормативна уредба, която да урежда движението в кръгово кръстовище, а освен това самите водачи не са привикнали с него. Освен това по булеварда се влиза в кръговото по две ленти и ако автомобил от лявата реши да го напусне, се получава конфликтна точка с тези, които се въртят вдясно от него", обясни инструкторът. Според него вторият фактор ще предизвика или произшествие, или задръстване. "Конкретното ново кръстовище на "Почивка" наистина е добре направено, красиво е, но само ако се гледа от хеликоптер. Един светофар щеше да свърши много по-добра работа", категоричен е Балабанов. Според него с увеличаване на трафика в посока крайбрежната алея в по-топлите месеци тепърва ще стане ясно колко е опасно. 

Балабанов заяви също, че може би с едно-две изключения въведените масово в последните години кръгови движения във Варна са сбъркани. "На ул. "Девня" няма достатъчно място за два автомобила и там сблъсъците се разминават направо на косъм", обясни той. Преподавателят по авто-мото подготовка каза още, че проблемите с неудачните реорганизации на трафика във Варна идват от липсата на диалог между общината и специалистите "Споделял съм мнението си лично с Кирил Йорданов преди две-три години. Той поиска да му представим писмен анализ, но за да се направи, трябва ресурс. Освен това в общината има цели отдели и структури, които би трябвало да решават такива проблеми. Честно казано, започвам да се съмнявам дали изобщо хората там могат да бъдат наречени специалисти", каза още Атанас Балабанов.

Не само кръговите движения, а и маркировката по варненските улици е изпълнена с много грешки, твърди варненският представител в Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Атанас Балабанов. "Последната идиотия, която видях, е на ремонтираната ул. "Кольо Фичето", където на едно място има знаци, показващи път с предимство от три места", коментира той. Знак, които невярно отразява организацията на движение, има на бул. "Владислав Варненчик" преди кръстовището на Образцов дом. "На много места има коригирана маркировка, която е по-нетрайна от старата, която пък не е вярна. Шофьорите, които не са от Варна, пък и тези, които са, трудно се ориентират в такива ситуации, което поражда неувереност в действията им и разстройва трафика като цяло", коментира Балабанов.



Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).