Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Интересът към селски къщи около Варна нараства
Автор: Екип Varna24.bg 20:47 / 21.03.2022Коментари (0)3886
©
Снимката е илюстративна
Нараства интересът към селските къщи в районите около София, Пловдив, Варна и Велико Търново, както и към просторните апартаменти в големите градове, разказаха брокери на имоти. Около София най-много сделки има в села на разстояние до 50 км от града, а около Пловдив и Варна - до около 30 км.

Купувачите предпочитат оживени и добре уредени села. За тях е важно до селото да има хубав път, да имат достъп до интернет, а наличието на магазини е предимство. Около София най-предпочитани са селата в посока Самоков и Боровец. В Пловдив - селата към Родопите, а в районите на Варна и Бургас атрактивни са селата с лесен достъп до плажовете. Голям интерес има и към селата в Централния Балкан - около Велико Търново, Габрово, Трявна, Троян, Елена, пише "Труд".

След като останаха дълго време у дома хората видяха предимството да имат дом по-близо до природата, със собствен двор, където могат да си играят децата, както и да се срещат с приятели. Още преди пандемията редица млади семейства избираха по-спокоен живот извън големите градове. След пандемията обаче тази тенденция се засили, а брокерите очакват тя да продължи и през следващите години.

Цените зависят от състоянието на къщата. По-скъпи са имотите, в които новите собственици могат да се нанесат веднага. Ако е необходим основен ремонт, цената на имота се понижава. Тъй като хората с финансови възможности искат определени удобства от дома си, все по-често купуват терени, върху които да изградят къща по собствен проект.

Променя се търсенето на имоти и в градовете. Хората все по-често предпочитат жилища с повече стаи. Пандемията превърна апартаментите не само в дом, а и в офис, и в място, където децата учат онлайн. Това накара много семейства да поискат да се пренесат в по-голям апартамент, с повече стаи. В резултат все повече сделки са с имоти с три и повече стаи.

На пазара на имоти има и друга интересна тенденция, характерна за големите градове. Поради изнасянето на дейността на редица фирми в покрайнините на градовете много българи започнаха да търсят имоти именно в тези части. Това добре се вижда в района на София. Друг подобен пример е Варна, където строителството вече е свързало напълно града с курортите наблизо. Много хора купуват имоти край Варна, за да живеят целогодишно в тях, а при нужда да имат бърза връзка с централните зони на града.

Купувачите търсят предимно ново строителство, като най-предпочитани са жилищата в затворени комплекси и в сгради със собствен двор. Най-желани са партерни апартаменти с тераса-двор, както и жилища на по-високите етажи с големи тераси и хубави гледки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: