Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инвалид от Варна живее в барака без прозорец, без вода и тоалетна, нуждае се от помощ!
Автор: Пламена Николова 13:57 / 21.08.2018Коментари (4)35063
©
Инвалид в тежко положение се нуждае от помощ, научи Varna24.bg от хора, амбицирани да помогнат на 30-годишният мъж, който живее в мизерия в полурухнала барака, без прозорци, без баня и тоалетна. Ето какво споделиха те:

"Това е Светльо от Варна. Той е на 30г. и е 100% инвалид. Диагнозата му е детска церебрална парализа. Светльо е кръгъл сирак. Изоставен е в Дом за сираци в Луковит. Там е имал много тежък живот. Бил е тормозен и малтретиран от възпитателите. Видях белезите по ръцете му, които са от порезни рани с нож в този дом. След време Светльо идва във Варна и в момента живее в Цветният квартал, точно на пазарчето, в една барака 2м.на 2м, която е закупил на изплащане преди 7г. В нея няма вода, нито баня и тоалетна. Няма прозорец. Вътре е задушно, топло и много тясно. Къпе се в една съседка 1-2 пъти в месеца. Там също си пере и дрехите. Светльо ни се обади за помощ, защото няма хладилник. След като отидох обаче разбрах, че той има нужда и от много други неща. Момчето е на памперси. Има нужда и от тях. Има нужда и от малък ремонт на пода, защото бараката ще пропадне иначе. Тока, който използва в бараката е промишлен и плаща много високи сметки. А пенсията му е 240 лв. Момчето си готви самичко. Но в момента има само едно котлонче. Не проси пари. Дори излиза пред супермаркета до него и продава мартеници, продава мед, гривнички ... кой, каквото му даде и му оставят по 0,50 лв. или 1 лв.на него, от всяка продажба. Въпреки тежката си съдба обаче, Светльо намира сили да се усмихва и не пада духом. Приятели, молим Ви, с каквото можете да помогнете на това момче ! Има нужда от : 

Хладилник

Диспенсър за топла и студена вода

Малък ремонт на бараката (пода и евентуално прозорец да се направи )

Памперси

Храна ( от скоро му носят веднъж на ден храна от социалните, но количеството е много малко за един ден ). 

Приятели, помогнете моля Ви !!! 

За повече информация: Даниела Иванова 0889 681 227

Доброто винаги побеждава ! Бъдете здрави !"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.08.2018 г.
0
 
 
2000 души,отделяме си по 50 стотинки месечно от заплатите и помагаме на момчето, можем ли ??? Открийте му банкова сметка и действаме !!!
Aнонимен
на 22.08.2018 г.
0
 
 
Мили хора.. Не подминавайте статията със съжаление. Помогнете и направете тежкия ден на този човек малко по-добър. Дайте му надежда, защото всеки от нас е способен да му вдъхне сила с добротата си. и малкото, което ще направим ще има много голям и ценен резултат. Дори да нямате финансова възможност, вземете му нещо малко за хапване или просто поговорете с него. Аз съм от София, но когато дойда във Варна следващата седмица ще помогна лично. Моля ви направете го и вие. Благодаря ви. И той ще ви благодари. И вие ще благодарите на себе си, че сте способни на доброта и че дарявате надежда.
Aнонимен
на 22.08.2018 г.
0
 
 
Не веднъж съм виждала това ведро момче, но никога и не съм предполагала, че малката барака е негов "дом". Допусках единствено, че влиза в нея за кратко като в склад (за определени дребни неща, които в момента му трябват) предвид заобикалящите я търговски обекти. Потресена съм от изнесената информация тук. Трябва да се потърси някакво общинско жилище за този сам млад ЧОВЕК с увреждане, нуждаещ се и от интегрирани услуги в домашна среда!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: