Инвалид от Варна живее в барака без прозорец, без вода и тоалетна, нуждае се от помощ!

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
13:57 / 21.08.2018
35208
Инвалид в тежко положение се нуждае от помощ, научи Varna24.bg от хора, амбицирани да помогнат на 30-годишният мъж, който живее в мизерия в полурухнала барака, без прозорци, без баня и тоалетна. Ето какво споделиха те:

"Това е Светльо от Варна. Той е на 30г. и е 100% инвалид. Диагнозата му е детска церебрална парализа. Светльо е кръгъл сирак. Изоставен е в Дом за сираци в Луковит. Там е имал много тежък живот. Бил е тормозен и малтретиран от възпитателите. Видях белезите по ръцете му, които са от порезни рани с нож в този дом. След време Светльо идва във Варна и в момента живее в Цветният квартал, точно на пазарчето, в една барака 2м.на 2м, която е закупил на изплащане преди 7г. В нея няма вода, нито баня и тоалетна. Няма прозорец. Вътре е задушно, топло и много тясно. Къпе се в една съседка 1-2 пъти в месеца. Там също си пере и дрехите. Светльо ни се обади за помощ, защото няма хладилник. След като отидох обаче разбрах, че той има нужда и от много други неща. Момчето е на памперси. Има нужда и от тях. Има нужда и от малък ремонт на пода, защото бараката ще пропадне иначе. Тока, който използва в бараката е промишлен и плаща много високи сметки. А пенсията му е 240 лв. Момчето си готви самичко. Но в момента има само едно котлонче. Не проси пари. Дори излиза пред супермаркета до него и продава мартеници, продава мед, гривнички ... кой, каквото му даде и му оставят по 0,50 лв. или 1 лв.на него, от всяка продажба. Въпреки тежката си съдба обаче, Светльо намира сили да се усмихва и не пада духом. Приятели, молим Ви, с каквото можете да помогнете на това момче ! Има нужда от : 

Хладилник

Диспенсър за топла и студена вода

Малък ремонт на бараката (пода и евентуално прозорец да се направи )

Памперси

Храна ( от скоро му носят веднъж на ден храна от социалните, но количеството е много малко за един ден ). 

Приятели, помогнете моля Ви !!! 

За повече информация: Даниела Иванова 0889 681 227

Доброто винаги побеждава ! Бъдете здрави !"

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).