Искат да превърнат зоопарка в оазис в сърцето на Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:25 / 03.06.2014
2495
Тази година април месец от поне 120 години е най-дъждовният до сега. Нужно е времето да е хубаво, за да дайдат хората, а когато то е такова имаме пикове на посещаемост. Това заяви директорът на Варненския зоопарк Иванка Стоянова. Тя добави, че на първи май зоокъта е посетен от 2 000 човека, а миналата неделя - 1 700 човека.

"Има интерес и ние се стараем да направим зоокъта като един оазис в сърцето на Морската градина и непрекъснато нещо правим. Така, че и да не се реализира проектът за хищници, ние ще продължим да подобряваме условията на живот за животните в зоокъта - на ушатите мечета и на ламите. С наличния персонал, с който разполагаме, ще продължим строителството. Знаете, че от тази година имаме и осиновители и ще можем да разполагаме и с помощта на техните помощи и да реновираме местообитанията на осиновените животни", каза още директорът.

Тя допълни, че при осиновяванията на животни има задържане.

"Ние обявихме в края на януари началото на кампанията и до края на месец април тя в общи линии приключи. Да се надяваме, че тази година ще имаме доста бебета, защото интересът на осиновителите е насочен най-вече към тях и ние правим всичко възможно нашите питомци да се чувстват добере", посочи още Стоянова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).