Искат дрегер за съветниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 28.09.2010
4612
Тест за наркотици, алкохол и психопреглед да минават периодично варненските общински съветници, настояват граждани. Почетният член на дружеството на инвалидите Николай Цветков пратил вече предложението си до министъра на здравеопазването, кметовете и председателите на общинските съвети на Варна, София и Пловдив. Идеята назряла у Цветков, след като станал свидетел как на последното заседание на постоянната комисия "Собственост и стопанство" към варненския местен парламент съветниците се почерпиха за здравето на рожденика Красимир Симов от "ЛИДЕР".

Впечатление му направило, че повечето от съветниците били необичайно развеселени. Цветков веднага заключил, че причината за приповдигнатото настроение е алкохолът. На масата в залата той забелязал бутилка с марково уиски, а в кошчето вече се търкаляла една пресушена. През цялото време, докато гласували важни за града решения, местните народни избраници посръбвали от чашките с алкохол. Накрая на заседанието някои от тях видимо отегчени се оттеглили и с това заплашили кворума. Заради опасенията, че решенията на комисията може да са взети под влиянието на изпития алкохол, гражданинът Цвяетков настоява всички да бъдат прегласувани. Според него тестовете за алкохол, наркотици и психическа пригодност трябва да станат задължителни за общината. Проверките можело да се извършват на 3, 6 или 12 месеца. Внасянето на алкохол в общината също трябвало да се забрани.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).