Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Искрен Веселинов: С изграждане на контейнерен терминал, логистичен парк и индустриална зона Варна може да смени профила си на развитие
Автор: Пламена Николова 14:00 / 22.09.2022Коментари (0)2428
© Varna24.bg
"Нещастието за едни често е възможност за други. Войната в Украйна затвори един от главните транспортни коридори между Изтока и Запада. Варна бе спомената като единствения възможен град, през който по пътя на коприната да се свърже Китай и Западна Европа. Основния транспортен коридор за стоки през Русия е затворен. За нас е изключително важно да започне целенасочено държавно усилие за прокарване на това разклонение на пътя на коприната между Поти и Варна с изграждане на контейнерен терминал, логистичен парк и индустриална зона. Това може да смени профила на развитие на региона.

Важна е старата идея за свързване на Русе, Варна, Бургас и Александруполис в ускорена жп линия, която да позволява достъп до две морета и река и натоварване на пристанищните инфраструктури на тези градове. Твърди се, че една трета от ИТ специалистите на Русия са я напуснали и търсят ново поприще. Ние трябва да отворим врати за такива висококвалифицирани емигранти“.

Това коментира във Варна Искрен Веселинов, водач на листата с кандидат-народни представители на ВМРО за 3 МИР в предстоящите избори.

"Политиката в социално отношение е една от най-важните за българите. Ние от ВМРО имаме претенцията, че сме единствената формация, която подхожда научно към проблематиката в социалната сфера.

Това не е състезание по даване. Изборите до момента са обещания на блага, повече и повече по-високи пенсии и заплати, без причинно-следствени връзки между обещанията и политиките. България продължава да е една от най-бързо изчезващите нации. Смъртността ни държи трайно в топ 5, по смъртност от ковид бяхме втори. Продължителността на живота се срива у нас, стигайки до 73 години, а мъжете паднаха до 70 години. Система, която иска да ни пенсионира на 65 години, ни казва, че няма смисъл да се осигуряваме за 5 години пенсия. В света хората се радват на 12-13 години пенсия. При нас тази връзка е разрушена и покачването на възрастта за пенсия всяка година води до пълно обезверяване на хората и всякакъв мотив за осигуряване. Нашето виждане е, че трябва да се преразгледа политиката за достъп до пенсионната система, да се намали възрастта и изискването за трудов стаж. Това беше причината да поискаме рязкото повишаване на минималната пенсия. Трябва спешно да започнем социален дебат 61:31 или 61 години за пенсия, 31 години трудов стаж. Това би осигурило средно 10 години получаване на пенсия за всеки бъдещ пенсионер.

Ние сме още за ускорена политика към повдигане на доходите. Минималната заплата да стане 950 лв., да има формула, която автоматично да актуализира тази минимална заплата.  Осигурителните прагове обаче трябва да бъдат замразени до 2025 година, за да не се товари бизнеса“, каза още Веселинов.

На въпроса каква зима очаквате, той коментира:

"Едва ли някой очаква лека зима, но тя може да бъде зима с перспектива за развитие и някакъв тип обединение на нацията или зима, в която всеки обвинява всички за някаква вина. Според нас веднага след изборите трябва да има някакъв национален консенсус, защото оглавяването на отрицателните класации е вследствие на липсата на консенсус. Трябва да има приоритети, които да гарантират устойчивото развитие на държавата.

Моя лична кауза в 44-то Народно събрание беше да компенсираме Северна България. Дойде новото управление и вместо да завърши започнатите проекти, ги блокира. Караниците между коалиционните партньори за това кой колко се кани да открадне блокира подписването на важни договори. Парите, които бяха предвидени за довършването на АМ 4Хемус“ изчезнаха в общата бюджетна каса .Аз съм за разследване на всяка корупционна схема, но корупционните схеми не са основание да се вземат парите за инфраструктура и да се налеят другаде.

Председателят на ВМРО за Варна Венцислав Сивов коментира темата с изравняването на доходите във Варна и столицата, както и начините за превръщането на Варна в туристическа дестинация на четири сезона.

Повече вижте във видеото!






Още по темата: общо новини по темата: 865
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: