Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Испанец дари хладилник на пострадало семейство от "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 29.10.2014Коментари (0)471
© Народно дело
Млад мъж, който гледа болната си майка в един от фургоните в центъра за временно настаняване до "Аспарухово", получи дарение от испански гражданин. Къщата на семейството е неизползваема след водното бедствие във варненския квартал.

Ибериецът, поискал да остане анонимност, сам е пожелал да се включи в благотворителната акция на Радио Варна, чрез която преди това други две семейства получиха помощ. Той е изпратил 300 евро, с които пострадалото семейство пожела да си купи хладилник.

"Къщата ни е разрушена и необитаема. В това, което е останало от нея, не може да се живее. Предстои да се доразруши. След центъра за настаняване на този етап няма как да възстановим къщата със собствени средства. За помощ на първо място разчитам на себе си - да си намеря подходяща работа и да бъда независим, а не да разчитам само на помощи. До момента местната администрация помогна финансово, колкото й е по силите. Каквото можеше да се направи, беше направено. Останалото зависи от мен. Знам, че дарителят е пожелал анонимност. Бих искал да му благодаря за това, което е направил. Средствата, които е отделил, той ги е спечелил с труда си и това е част от неговия личен успех, който той споделя с мен. Това не е малко", сподели Иван Костадинов, който се надява да намери работа като уебдизайнер. Той получи дарението и ще може да го използва със своята майка.

Любопитното е, че първите дарители в благотворителната инициатива работят в швейцарска компания и са проявили съчувствие към своите сънародници, включвайки се в кампанията. Те зарадваха друго пострадало семейство - млада двойка с дете, с готварска печка. Примерът им бе последван от техни колеги, които са германци, и дариха пералня на по-възрастно семейство, живеещо заедно с млади хора, поради невъзможност да ползва срутеното си от бедствието жилище. Испанският дарител също работи в компанията и всички се надяват примерът да бъде продължен.
Един от основните критерии за избор на семействата, получаващи дарения по тази инициатива, е да не са получавали досега друга помощ.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: