Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Испанец отне детето на глухоняма варненка, тя е съкрушена от мъка
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 29.01.2015Коментари (0)1258
© Нова тв
Какво е да ти отнемат детето и да не си го виждал половин година? Екип на "Здравей, България" на Нова тв се срещна с една майка, която се бори, за да види и прегърне малкия си син отново. Тригодишното дете е някъде с баща си в Испания. В тази история майката е глухоняма, което прави борбата й да си върне детето още по-трудна.

Миглена е от Варна. Преди три години е щастлива, защото е прегърнала най-скъпото си - сина си Марио. Днес тя е отслабнала 15 килограма, плаче денонощно, защото не е виждала детето си от половина година. Борбата й да си го върне е трудна, защото по рождение не чува и не може да говори.

Историята на Миглена започва като приказка. През 2011 година, докато е на гости на приятели в Мадрид, се запознава с испанеца Иван Медина. За по-малко от месец двамата се влюбват, макар че не могат да общуват, защото Иван не владее единственият език на Миглена - жестовете.

И така заживяват заедно. В края на 2011-а година се ражда синът им Марио. Миглена иска да доведе сина си в България, за да го видят нейните близки. Заради бързо пламналата любов с испанеца, тя самата не ги е виждала от три години. Идването в България обаче се оказва проблем. Бащата на детето й отказва категорично, като измисля различни причини.

Миналото лято Миглена решава да дойде сама за един месец в България. През цялото време мъжът й я засипва със съобщения и писма колко много му липсва. В същото време съветва Миглена да отложи връщането си в Испания, защото търси квартира за нея, него и сина им. И така минават почти три месеца, докато един ден на адреса на Миглена във Варна, пристига писмо. То е от испански съд, а бащата я обвинява, че е изоставила семейството си и е избягала в България.

За намеренията на бащата свидетелстват две дати - на едната се вижда, че той продължава да пише на Миглена колко много я обича, а в същото време вече е подавал сигнал срещу нея, че е изоставила детето си, видимо от датата на жалбата му до испанските власти. Така започва делото за родителски права и Иван прекъсва всякакъв контакт с Миглена. Сменя и телефонния си номер.

В отчаянието си майката тръгва да търси детето си сама. На адреса, на който са живеели с Иван в Мадрид, не открива никого. Разбира, че Марио е записан в друга детска градина. Подава жалба в съда с помощта на познати и се връща отново в България. Не знае за кога е насрочено делото, контактът й със служебния испански адвокат от труден става невъзможен. И така от края на октомври по цял ден гледа снимките на детето и плаче. Най-големият й страх е Марио да не я забрави.

С помощта на майка си Миглена подава жалба в Агенцията за закрила на детето, но оттам могат само да ги посъветват. От Министерството на правосъдието обясниха, че случаят е изцяло в ръцете на испанските власти. Това, което трябва да направи майката, е да участва активно и с помощта на местен адвокат в този съдебен спор.

Ако не успее да получи упражняването на родителските права на детето, тя ще има право на ефективни и лични контакти с него. Всичко това обаче трябва да бъде уредено в съдебното решение. Ще бъде, ако Миглена намери български адвокат, който практикува на територията на Испания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: