Италианска телевизия определи Варна като перлата на Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:26 / 09.03.2017
13932
"Добре дошли във Варна, градът на младите". Така е озаглавен репортажът, който екип на италианската телевизия RAI подготви за титлата ЕМС. Журналистът Летисия Паскале определя в своя материал Варна като перлата на Черно море, а също така и градът с най-ниска средна възраст - повече от 1/3 от населението е между 15 и 29 години. Тя разказва за 6-те ВУЗ-а с общо 40 000 студенти, от които 4 000 чуждестранни.

В "Социалната Чайна" младежите могат да обогатят своите социални, лични и комуникативни умения, да открият позитивно отношение и да започнат своята първа работа, споделя пред камерата на RAI Стояна Стоева, автор на проекта за чайната. Ася Захариева, от Алтернативно пространство ХАЛЕ 3, разказва, че са необходими много повече места за младите хора, за да не стоят пред компютрите. Представителят на Община Варна в УС на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица 2017" Биляна Раева добавя, че Варна се променя позитивно с доста добри темпове, за разлика от други градове. По нейни данни, градът разполага с над 24 социално заети фондации и многобройни фестивали за музика, театър, танци и изкуство.

 

 


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).