Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Италиански специалисти ще ни помагат при работа с бежанци и емигранти
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 25.04.2014Коментари (0)1162
©
Марика Ливио - дипломиран психолог, експерт по въпросите на работа в мултикултурна среда, е предложила своята помощ при работа с бежанци и емигранти. Това е станало на среща на специалистката преди дни във Варненския затвор, съобщи днес Ивелина Кръстева на заключителната пресконференция по проект "Социалният Кооператив - добри практики и възможности за интеграция на маргиналните групи".

В продължение на три дни експерти от Италия бяха у нас, за да консултират своите колеги - представители на общински структури, неправителствени организации и фирми, относно желанието им да създадат структури, чиято дейност и организация, съвпада с тази на социалните кооперативи на Апенините. Посетени бяха:ЦДГ 8 "Христо Ботев" - асоцииран партньор по проекта; Фондация "Карин дом" и Център за деца със специални нужди; Варненски затвор; Социално предприятие към Съюза на слепите и глухите - "Тих труд"; Школа "Клас"; Фондация "Фамилна зона" и "Фамилен център"; Основно училище "Отец Паисий"; Фондация "Европа"; Фабрика за производство на хляб и хлебни изделия"; Парк - музей "Владислав Варненчик" и школата за работа с деца, ученици и млади хора, създадена към него; Сдружение "Наш свят" и др., обясни Ивелина Кръстева, която е координатор по проекта.

Посещенията бяха част от дейностите по проекта и включваха запознаване на колегите от Италия с организацията, условията и дневния режим на работа в различните български фирми и сдружения. Идеята бе да се създадат добри контакти с цел бъдещо партньорство по проекти. Говори се и за възможности за по-пълноценно използване на формите на публично-частното партньорство с оглед задоволяване на повече потребности на обществото, свързани с отглеждането, възпитанието и обучението на деца на възраст от 3 до 7 години; специализирана работа с деца със специални нужди и работа с деца - билингви; деца на имигранти и бежанци; работа с лица, излежаващи присъда или интегриращи се в обществото след престой в място за лишаване от свобода и др.
Водещата организация по проекта "Социалният Кооператив - добри практики и възможности за интеграция на маргиналните групи" есдружение "Форум гражданско общество"- Варна, а партньор - Социален Кооператив,"QuestaGenerazione" Комо, Италия.

Проектът стартира на 1 юни миналата година и ще приключи на 31 май 2014. Общият размер на средствата е 192 760.40 лева., допълни на пресконференцията днес Борислав Френчев, ръководител на проекта. Целта е популяризирането на дейността на Социалния Кооператив у нас, обмяната на опит в областта на обучението на обучители в социалната сфера с водещи сродни неправителствени организации от страните членки на ЕС, изграждането на мрежа за обмен на информация, технологии и човешки ресурси и др. Целевата група по проекта са лица, работещи в сферата на социалните и образователни дейности - експерти и специалисти по въпросите на превенцията, интеграцията, интеркултурния диалог, управители на неправителствени организации, занимаващи се с въпросите на младите хора, интеграцията и социалното включване на територията на Република България и Италия. Това са представители на НПО, бизнеса, образователни институции, Бюра по труда и общински структури от администрациите в общините на територията на Република България и Италия - 50 лица, бе съобщено на заключителната пресконференция днес във Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: