Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Да сложат един голям офис на Еконт в центъра на Варна и ще сме чудесен разпределителен хъб на жито от Украйна
Автор: Пламена Николова 15:54 / 04.05.2022Коментари (0)3557
©
Слушайки темата с пристанището, което щяло да става хъб за разпределяне на житото на Украйна, най-вероятно простичката цел, е да имаме товарене на жито в центъра на града. Това коментира кметът на Варна Иван Портних на брифинг днес по повод вчерашните изявления от страна на координатора на ПП за Варна Николай Стефанов, че Варна може да се превърне в логистичен хъб за блокираните товари на Украйна, предаде репортер на Varna24.bg.

"Да припомним, че ПП "Продължаваме Промяната" спряха АМ "Хемус", спряха АМ "Черно море". Варна-Запад е също държавно пристанище и има потенциал на него да се доизградят необходимите мощности. Интересен въпрос е каква е печалбата за държавата от товаренето на жито. На фона на всички стъпки със спирането на ключови проекти като магистралите и Индустриалната зона, някой пита ли ни ние докъде сме я докарали. Тия обещания за иновации и инвестиции са празни приказки. Ние им предлагаме по темата за пристанището да сложат един голям офис на Еконт и ще сме чудесен разпределителен хъб", коментира кметът.

Както медията ни съобщи, основна тема на пресконференцията беше бюджета на Варна, който е стопиран от областния управител Благомир Коцев и се очаква в утрешния ден да стане ясно дали ще се наложат корекции по него, които според кметът спъват всички дейности в морската столица.

По средата на годината и в условията на тежка икономическа криза връщането на бюджета на Варна за 2022 година от областния управител от "Продължаваме Промяната" ще има тежки последици за града, предупреди кметът Иван Портних.

Той припомни, че бюджетът е приет от Общинския съвет с подкрепата на две трети от общинските съветници, които са представители на различни политически партии.

Връщането на бюджета означава спиране на местна дейност на общината - на капиталовата програма, тоест на всички ремонти на улици, изграждането на нови детски градини, ясли и училища, ново осветление, ремонти на междублокови пространства, изграждане на паркинги. Спиране на всички здравни и социални помощи за хората в неравностойно положение, на профилактичните здравни програми, на инвитро програмата за двойки с репродуктивни проблеми, на целевата помощ за транспорт, благодарение на която се осигуряват безплатните карти за пътуване на пенсионери и ученици, на програмите за спорт, на културните проекти и фестивалите.

Заетите в училищното и предучилищното образование няма да получат увеличението на заплатите си от 1 април, обясни кметът. Той припомни, че успоредно с това вече година и половина от началото на новия програмен период правителството не е отворило нито една национална програма, която може да осигури финансиране на различни проекти.

Всичко това е сериозна деструктивна промяна в икономическия живот на града, която се търси умишлено от правителството. Затова държа да предупредя варненци за последствията. След като народните представители от управляващите партии не са осигурили нито лев за Варна, нека поне не пречат, каза още той.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: