Иван Портних: Две години Варна работи с осакатени бюджети

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:33 / 19.09.2023
1670
Благодаря на общинските съветници, които подкрепиха бюджет 2023 на Варна, въпреки че почти сме на финала на годината! Това е важно, защото, макар и с огромно закъснение, можем да изпълняваме проектите за развитие на града. И когато ме попитат дали ремонтите са предизборни – това е отговорът“. Това заяви кметът Иван Портних на сесия на Общинския съвет, който прие най-важния финансов документ на Варна.

Две години Варна е принудена да работи с осакатени бюджети – и заради огромното закъснение на държавните бюджети, и заради областният управител на Промяната, който блокира общинския бюджет в съда и така спря много от градските проекти, допълни кметът.

Той отговори и на редица въпроси, поставени от общински съветници. Относно подлеза до спирка "Борсата“ стана ясно, че само през септември в този подлез три пъти е извършена подмяна на кабел и три пъти той бива откраднат. Решението за справянето с този вандализъм е изграждане на видеонаблюдение – на подлези, надлези, както и около точките, където са разположени контейнерите за смет. Само така резултатите ще бъдат ясни и бързи.

В Професионалната техническа гимназия е намерено временно решение за ползване на двора. Подобен казус е бил решен преди време и с училище "Стоян Михайловски“ в "Кайсиева градина“. В момента е в процедура изграждането на нови игрища в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов“. Целта е през деня съоръженията да се ползват от учениците, а във вечерните часове и през почивните дни – от гражданите, коментира кметът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (25):
18.09.2023 Варна има бюджет!
29.03.2023 Портних: Областният управител осакатява бюджета на Варна
14.03.2023 Портних: Бойкотирала ли е държавата бюджета на Варна?
30.09.2022 Съдът назначи техническа експертиза по казуса с продажба на 16 общински имота във Варна
21.09.2022 Отложиха делото срещу продажбата на 16 общински имота във Варна
07.09.2022 По-висока събираемост на местни данъци и такси отчита Община Варна за 2021
г.
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).