Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Няма криза с боклука във Варна!
Автор: Пламена Николова 18:09 / 23.06.2021Коментари (0)2435
© Varna24.bg
Криза със сметоизвозването във Варна няма. Това заяви днес кметът на морската столица Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg

"Община Варна търси фирма, която да предлага услуга по предварителното третиране на отпадъците на града. Ако до утре, когато изтича срокът за пряко договаряне, не се яви желаещ да третира отпадъците на Варна, общината ще обяви нова процедура. Дотогава отпадъците на града се депонират в село Въглен, като искам да успокоя хората, че там има достатъчно капацитет“, категоричен бе кметът.

В пресконференцията взе участие и кметът на община Аксаково на чиято територия се намира депото за отпадъци в село Въглен. Стана ясно, че цената за обработка на тон отпадък е близо 67,83 лева в завода и 17 лева за тон на депото във Въглен. Остатъкът от средствата, които общината плаща за депото във Въглен, се връщат обратно в общинския бюджет.

"По Закона за управление на отпадъците се плащат отчисления по 89 лева на тон, които са целеви и се използват за екологични дейности“, каза още Иван Портних.

По думи на Милена Недялкова, началник отдел "Контрол и опазване чистотата на обществените територии“ в община Варна, оговорът с предишната фирма, който е бил за десет години, е изтекъл на 26-и май. Междувременно се извършват проверки по договора.

През месец февруари от община Варна е инициирано възлагане на обществена поръчка, но не са се явили кандидати. По думи на Милена Недялкова паралелно с това са били направени пазарни проучвания с други градове в страната, като София и Бургас, а новата цена за третиран тон отпадък е значително по-ниска от тази, която е плащана досега на фирмата изпълнител.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: