Иван Портних: Общината няма да тегли заеми през 2020-а

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 30.12.2019
1857
"Община Варна няма да тегли заеми през 2020 година, такива са нашите намерения“, каза за Радио Варна кметът Иван Портних. Според него, градът никога не е бил в по-добро финансово състояние от моментното.

"Финансовата стабилност на общината е такава, каквато не е била никога, т.е. толкова добра. И това не го казвам аз, казват го кредитните агенции, Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция. Казват го всички контролни органи, които не излизат от общината. Едни екипи излизат от проверка, други влизат. Кредитният ни рейтинг миналата година беше повишен до националния, със забележка, че всъщност е по-висок от националния", подчерта Портних. 

Иван Портних обеща и че единственият данък, който ще бъде увеличен във Варна, е данъкът за придобиване на имущество, който е еднократен и не засяга всички лица, а само тези, които в конкретната година имат сделки с недвижими имоти или с моторни превозни средства.

"Данъците, които касаят варненци на ежегодна основа си остават непроменени“, допълни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).