Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Пешеходният ринг ще компенсира загубите на малкия бизнес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 23.07.2015Коментари (0)4430
©
В ефира на предаването "Европейска Варна", кметът на морската столица Иван Портних информира, че община Варна е направила 150 предписания за ремонта на Пешеходния ринг в града. Кметът отново изрази недоволство от работата на фирмите извършващи ремонта, но бе категоричен, че предписанията ще бъдат изпълнени и варненци и гости на града ще получат качествен ремонт на Ларгото, площад "Независимост" и прилежащите улици.

Иван Портних обясни, че съчетанието между гранит и клинкер е уникално за България. Клинкерът има специфични характеристики и специалисти от Германия са обяснили, че за да се получи крайният ефект от тези настилки след приключването на строителството, през три месеца настилките ще бъдат префугирани и едва тогава можем да очакваме необходимата спойка и гладкост. Кметът каза, че ремонтът на Пешеходния ринг ще приключи до края на октомври и през 2016 г. трябва да бъдат положени максимални усилия от туристическия бранш и Община Варна рингът да бъде наложен като основен маршрут за гостите на града и курортите, като маршрут който им дава лесен достъп да историческите забележителности на Варна /музеи, галерии/, до магазини, ресторанти и това ще бъде сериозна подкрепа за малкия бизнес, който понесе доста несгоди по време на ремонта. Кметът бе категоричен, че когато Пешеходния ринг бъде изцяло изграден малкият бизнес ще бъдат компенсиран от варненци и гостите на града, които ще преминават през него. 

Иван Портних информира, че е тестван фонтанът на площад "Независимост", който се очаква да се превърне в атракция за туристите със светлинното си и водно шоу.

За сметопочистването на Варна, Иван Портних съобщи, че са стартирали новите конкурси, за избор на изпълнител, но те няма да бъдат за 15 години, а за 5. Община Варна ще има изключително високи изисквания за автомобилите, новите съдове и повишена краткост на сметосъбирането и миенето на улици. Иван Портних каза, че Варна не е чиста, но след сключването на новите концесионни договори качеството на чистотата ще се повиши в пъти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: