Иван Портних: Пешеходният ринг ще компенсира загубите на малкия бизнес във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:21 / 23.07.2015
4443
В ефира на предаването "Европейска Варна", кметът на морската столица Иван Портних информира, че община Варна е направила 150 предписания за ремонта на Пешеходния ринг в града. Кметът отново изрази недоволство от работата на фирмите извършващи ремонта, но бе категоричен, че предписанията ще бъдат изпълнени и варненци и гости на града ще получат качествен ремонт на Ларгото, площад "Независимост" и прилежащите улици.

Иван Портних обясни, че съчетанието между гранит и клинкер е уникално за България. Клинкерът има специфични характеристики и специалисти от Германия са обяснили, че за да се получи крайният ефект от тези настилки след приключването на строителството, през три месеца настилките ще бъдат префугирани и едва тогава можем да очакваме необходимата спойка и гладкост. Кметът каза, че ремонтът на Пешеходния ринг ще приключи до края на октомври и през 2016 г. трябва да бъдат положени максимални усилия от туристическия бранш и Община Варна рингът да бъде наложен като основен маршрут за гостите на града и курортите, като маршрут който им дава лесен достъп да историческите забележителности на Варна /музеи, галерии/, до магазини, ресторанти и това ще бъде сериозна подкрепа за малкия бизнес, който понесе доста несгоди по време на ремонта. Кметът бе категоричен, че когато Пешеходния ринг бъде изцяло изграден малкият бизнес ще бъдат компенсиран от варненци и гостите на града, които ще преминават през него. 

Иван Портних информира, че е тестван фонтанът на площад "Независимост", който се очаква да се превърне в атракция за туристите със светлинното си и водно шоу.

За сметопочистването на Варна, Иван Портних съобщи, че са стартирали новите конкурси, за избор на изпълнител, но те няма да бъдат за 15 години, а за 5. Община Варна ще има изключително високи изисквания за автомобилите, новите съдове и повишена краткост на сметосъбирането и миенето на улици. Иван Портних каза, че Варна не е чиста, но след сключването на новите концесионни договори качеството на чистотата ще се повиши в пъти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).