Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Продължаваме надграждането на ключови проекти за града! Туризъм, образование и здравеопазване остават приоритет!
Автор: Пламена Николова 14:39 / 14.06.2021Коментари (0)3408
Листата на коалиция ГЕРБ/СДС за участие в извънредните парламентарни избори на 11 юли от 3 МИР Варна беше представена официално днес от областния координатор на ПП ГЕРБ - Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

"Надявам се нашите кандидати да спечелят отново доверието на съгражданите ни. Ще водим позитивна кампания, дано този път се води смислен дебат за политики по ключови теми и приоритети за хората, а не със зададен от опонентите негативен тон и фалшиви новини“, каза днес Иван Портних.

Водач на варненската листа на ГЕРБ/СДС е проф.д-р Костадин Ангелов, успешният здравен министър от правителството на Бойко Борисов, който преведе страната през втората и третата вълна на най-тежката здравна криза. Втори в листата е Юлиян Станев, главен художествен ръководител на фолклорен ансамбъл "Варна“, една от емблемите на града ни повече от половин век.

Известен представител от гражданската квота е Данко Калчев, собственик на фамилната фирма "Инхом“, председател на фондация "Белославско стъкло“, която съхранява подводница "Слава“ като автентична материална памет на българското подводно плаване, радетел за опазване чистотата на Белославското езеро, инициатор с визия и проект за втори мост, като двигател за развитието на икономическата зона и връзка с бъдещата АМ "Черно море“. В челните места е отново бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

1 /3 от кандидатите за народни представители на ГЕРБ/СДС са млади хора на възраст до 35 години. Ново лице е възпитаничката на ВВМУ " Н.Й. Вапцаров“ Мария Димитрова, която представи МГЕРБ – Варна в една от последните срещи с лидера на партията Бойко Борисов.

В листата има представители на всички професии – лекари, IT-специалисти, финансисти, предприемачи, юристи, мениджъри, инженери, икономисти, студенти. Сред кандидатите са районният кмет на "Владислав Варненчик“ Николай Костадинов и общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент. Коалиционните партньори от СДС и "Гергьовден“ също имат своите представители – доц.д-р инж. Медиха Мехмед-Ханза, преподавател в МУ - Варна и Ирина Делчева, мениджър.

"В програмата и ангажиментите, които поемаме към избирателите от Варна и областта остават развитието на градската среда и важни за града проекти като доизграждането на АМ "Хемус", втори мост над езерото, АМ "Черно море", новата индустриална зона, която ще даде възможност за откриването на нови работни места.  Приоритет остава подобряването на градската среда и новият ключожв проект като разширяването на бул. Цар "Освободител".

Варна е туристически град и каузата ни "Дестинация на четири сезона" е основен приоритет. Убеден съм, че потенциалът на града с богатато културно-историческо наследство, с природните данености, с инфраструктурното развитие, с развитието на различни сектори на социално-икономическият живот, ще доведе до превръщането на града ни в любима дестинация не само за летен отдих, но и в любим град целогодишно.

Няма как сред приоритетите ни да не останат ключови каузи като образованието и "Варна-град на знанието", като здравеопазването и социалните политики, тъй като те касаят всеки един от нас", заяви по време на представянето днес кметът на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ - Варна Иван Портних.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: