Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Всеки варненец ще усети промяната
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 10.09.2015Коментари (2)1093
©
Варна има пълна готовност да посрещне новия програмен период и своевременно да кандидатства с проекти по оперативна програма "Региони в растеж". Това обяви в предаването на Дарик Варна "Зала Пленарна" кметът Иван Портних. Договорът по програмата е на стойност 84 млн. лв. и гарантира подобряване на градската, образователната и културна среда. Промяната във Варна ще продължи, тъй като това е устойчив процес, категоричен е Портних.

Основната идея е европейските средства по "Региони в растеж" да бъдат насочени към ремонт на междублоковите пространства и малките улички, за да може всеки варненец да усети промяната, каза кметът.

Той увери, че варненската администрация е една от първите, които ще подадат своите проекти, и вече изпреварва други общини.

"Сменихме начина на работа по европроекти. Процесът ще продължи. 84 млн. лв, плюс финансови инструменти до 120 млн. лв. гарантират, че ще продължим да работим с темпо и следващата година, която вече сме гарантирали финансово", коментира кметът. Той припомни, че вече има проект за ремонта на Аспаруховия мост и гаранции за отпускането на 35 млн. лв. от правителството. Проектиран е и ремонтът на пътя за "Златни пясъци", за който ще бъдат отпуснати около 25 млн. лв. от националния бюджет.

Активно се работи по проекта за интегриран градски транспорт и дейностите по него ще бъдат приключени в срок, увери кметът.

"Имаме нови автобуси и толейбуси. До два месеца ще бъде изграден високоскоростният коридор, ще бъдат ремонтирани 200 спирки. Предстои обновяване на настилки и изграждане на достъпна среда за хора в неравностойно положение. Ще има нова билетна и информационна система. Има време за всичко, ще се справим в установените срокове и ще направим градския транспорт удобен и европейски", обеща Портних.

Той обясни още, че до няколко седмици ще приключат ремонтите на детските площадки в целия град. Приоритет за общината догодина ще бъде проектирането на нови и модерни училища и детски градини.

Ремонтът на Юнашкия салон също върви по план. Той ще приключи до края на октомври, или в средата на ноември, изрази надежда кметът. Автентичната визия на обекта ще бъде запазена. Спортната зала ще може да се ползва както от клубове, така и от всички, които желаят да спортуват.

Продължават укрепителните дейности на Двореца на културата и спорта. Работи се по проект, който да повиши енергийната ефективност на сградата. Предстои и обновяване на външния й облик. Финансиране за целта ще се търси, когато е готов проектът.

"Всички вече правят избори, а на нас ни предстои още много работа", каза кметът на Варна, който е и кандидат на ГЕРБ за втори мандат.

Иван Портних заяви, че ще очаква подкрепа на местните избори от всеки, който цени работата му като кмет и вижда положителната промяна в града. Той обясни, че ГЕРБ традиционно ще се яви самостоятелно на избори.

Листата за общински съветници на партията за Варна ще бъде представена следващата седмица, когато стане факт официалната регистрация. Амбицията е и в останалите общини в областта да се търси промяна, каквато е постигната в морската столица, затова се търсят подходящите хора, посочи кметът.

На въпрос дали очаква балотаж, той отговори:

"Избирателите ще направят оценка кой и как да продължи напред".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.09.2015 г.
0
 
 
още има неоправени улици. една от тях е например ул.вяра..... може да посочите и други улици
Aнонимен
на 10.09.2015 г.
0
 
 
кога ще асфалтирате от цветята на ''чаталджа'' до обращача на почивка , останаха 3 месеца до края на годината или пак изядохте парите ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: