Иван Портних приветства участниците в XV-тата конференция на КТ "Подкрепа“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 24.04.2015
944
"Община Варна има традиционно добри отношения с КТ "Подкрепа", добър пример за това са колективните трудови договори, които подписахме - след активни и ползотворни преговори". С тези думи кметът Иван Портних се обърна към участниците в XV-тата конференция на КТ "Подкрепа", която се проведе в зала "Пленарна" на общината. Сред официалните лица бяха почетният президент на синдиката д-р Константин Тренчев, президентът Димитър Манолов, областният управител Стоян Пасев и др.

Кметът припомни, че в сферата на образованието общинският колективен трудов договор (КТД) не само бе подновен, но дори надгради националната рамка. "Постигнахме споразумения за допълнително възнаграждения за учителите, които работят с деца със специфични образователни потребности, отделихме повече средства за многодетните учителски семейства", каза Иван Портних.

"Колективните трудови договори в областта на здравеопазването и социалните дейности в Община Варна, отново инициирани и реализирани при сътрудничество със синдикатите, осигуриха важна социална защита на повече от 1000 души, заети в тези сектори. Предстои да бъде подписан КТД и в сферата на културата. Всичко това е доказателство за активния и ползотворен диалог между Община Варна и КТ "Подкрепа", който се реализира на принципа на равнопоставено партньорство, заяви кметът.

"Стремим се да съхраним всичко придобито през годините, да надграждаме, като отговаряме на динамиката на обществото, която рефлектира върху всички сектори в обществения живот. Съвместната работа със социалните партньори на Община Варна е механизъм за изработване на изпреварващи решения, които създават условия за спокоен труд на хората", добави още Иван Портних.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).