Иван Портних връчи почетен плакет на Холгер Бауман

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:17 / 29.11.2014
992
Кметът на Варна Иван Портних връчи почетен плакет на Холгер Бауман, председател на борда на директорите на Inselspital Bern и Spital Netz Bern AG - Швейцария.

"Сътрудничеството между двете лечебни заведения е от изключителна важност за община Варна, тъй като наш приоритет е превръщането на града в съвременен медицински център. МБАЛ "Света Марина" е еталон за качество в предоставянето на здравни услуги и в обучението на медицински кадри. Вярвам, че заедно можем да постигнем повече", сподели кметът Иван Портних по време на церемонията по награждаването в зала "Варна" на община Варна.  

Повод за отличието на Холгер Бауман е подписването на новия договор за сътрудничество между МБАЛ "Св. Марина" и Inselspital Bern. Партньорските отношения между двете лечебни заведения датират още от 1994 година, като в този период са реализирани редица проекти, най-значимият от които първата трансплантация на бъбрек от жив донор. 

"Така както Spital Netz Bern AG е перла в короната на швейцарското здравеопазване, така и МБАЛ "Света Марина" е перла в короната на българското", каза Бауман.

Холгер Бауман завършва университета в Хановер през 1985г. със специалност "Икономически науки". Известно време работи като икономически директор в болницата "Св. Георг" в Хамбург. 

От 2000г. до 02.02.2014г. е икономически директор на Медицинския университет в Хановер, след което поема управлението на Inselspital Bern и Spital Netz Bern AG.

Той има 16-годишен опит в болничния мениджмънт и 12 години в административното ръководство на Университетската клиника в Хановер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).