Иван Табаков: Европейският морски ден цели да предизвика емоционална връзка на младите хора с морето!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:50 / 21.05.2021
1789
Европейски морски ден се провежда и днес във Варна, съобщиха за Varna24.bg организаторите.

Инициативата е на Директор “Морско дело и рибарство" на Европейската комисия. За първи път денят е отбелязан през 2008 г. като домакин на проявата беше Брюксел. След това всяка година домакин е различен град от Европейския съюз, а прояви се провеждат във всички страни.

През 2018 г. когато България беше Председател на Европейския съвет домакин на проявата беше Бургас. Тази година домакин е холандския град Ден Хелдер.

Варненската Търговско Индустриална Камара и Регионален клъстер “Североизток" са координатори за Варна и са организирали прояви на 20 и 21 Май 2021г. в Техническия университет, Морско училище, Института  по рибарство и аквакултури, Института по океанология и Детска градина “Крилатко".

В инициативите са ангажирани деца и младежи от ВТГ "Г.С.Раковски’, ПГ по туризъм, Професионалната морска гимназия, ПГ по електротехника и Професионалната техническа гимназия, а така също и курсанти от ВВМУ “Н.Вапцаров". На семинарите учени и научни работници споделят своя опит в областта на морското дело и рибарството и морската наука. Специално внимание е обърнато на синия растеж и прилагането му в Черноморския регион.

"Смисълът е младите хора да се запознаят с инициативи като "зелена сделка" и "синьо море" за спазване на екологични предписания. Стремим се да предизвикаме емоционална връзка на младежите с морето. То е източник на живот и почивка", сподели Иван Табаков, председател на Търговско-индустриалната камара във Варна.  

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).