Иван Томов: Има поне 13 неоспорими доказателства срещу Георги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 01.10.2009
1730
"В хода на досъдебното производство са събрани поне 13 неоспорими веществени доказателства, които категорично сочат, че Георги Цветанов е убиецът на Радостина Евтимова". Това заяви адвокатът на семейството на зверски закланото 21-годишно момиче, който се явява частен обвинител. По неговите думи между кориците на делото са приобщени резултатите от съдебно-медицинската, трасологичната експертизи и др. "Конкретни данни от тях ще бъдат изнесени в съдебната зала по време на процеса", каза още Томов. Той добави, че до момента не е поемал дело, по което са налице толкова доказателства. "През цялата си адвокатска практика, а и тази на прокурор, не съм имал дело, в което да има толкова много безспорни и категорични доказателства срещу подсъдимия", каза юристът. Той, както и прокурор Радослав Лазаров опровергаха тезата на защитата, изнесена преди време на пресконференция, че има кръв на трето лице, открита на местопрестъплението. "Има резултати от експертизите, които показват, че кръвта е на Георги Цветанов и убитата студентка. Сами по време на заседението ще се убедите в това, когато бъдат изслушани заключенията на експертите", каза още Иван Томов.

Още при опелото на Радостина си личеше счупения нос от нанесения й побой преди смъртта. Тепърва ще се очаква да бъдат изнесени резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

Томов отхвърли категорчино възможността делото да бъде гледано при съкратено съдебно следствие, при която подсъдимият може да направи пълни признания и да получи присъда под минимума. "Делото започна вече по общия ред и няма начин това да се случи вече", заяви адвокатът. По неговите думи, ако Георги бъде осъден, родителите на Радостина трудно биха получили парите от депозираните им граждански искове в съда. "Георги няма никакво имущество на свое име, а и да е имал, то вече е прехвърлено", коментира той.

 

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (148):
06.03.2013 4 г. от зверското убийство на Радостина
06.03.2012 Три години от зверското убийство на Радостина
06.03.2011 Две години от зверското убийство на Радостина
21.01.2011 Защитата обмисля искане за рестарт на делото "Радостина"
19.01.2011 Няма манипулиране на доказателства по делото на Радостина
19.01.2011 Таня Евтимова: Очаквам бащата на Георги да си подаде оставката
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).