Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван пребит по погрешка, с изместен мозък е
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 19.09.2010Коментари (1)4425
©
Осемнадесетгодишният ученик от Професионалната гимназия по сградостроителство "Кольо Фичето" във Варна Иван Ганчев Николаев бе пребит погрешка от роднини на свой съученик. Инцидентът се разиграл като в екшън в петък в класната стая.

След зверския побой Иван е настанен в болницата "Св. Анна" с хематом и с черепно-мозъчна травма. От ударите мозъкът му бил изместен. Наложило се да се направи животоспасяваща операция.

"Мозъкът му, който бе обърнат от побоя и падането на земята, е застанал на правилното си място. Иван е правил гърч, но това е нормално след такава операция", разказа майката Петя Ганчева, която неотлъчно бди до леглото му.

След вътрешно разследване и преглед на камерите в училището било установено, че Иван не е виновен за инцидента. Предишният ден десетокласниците се подигравали на негов съименник - Иван Алексиев, който е от ромски произход и е от близкото до Варна село Каменар. Той се оплакал на роднини от расистките обиди на наборите си. В петък трима бабаити нахлули в класната стая на Иван Ганчев. Без много разправии те се нахвърли върху нищо неподозиращото момче. То само свило ръце и си пазело главата. След мелето са задържани 21-годишните Страхил Христов и Мартин Иванов от с. Каменар, които са в основата на побоя.

Кметът на селото Светослав Райков също направил разследване. По неговите думи Иван Алексиев от Каменар често бил обект на подигравки и физическо посегателство в гимназията. Другите ученици често му казвали: "Черен, ти няма да учиш тук." Момчето търпяло, но накрая се оплакало на братовчед си Мартин. Баткото решил да отиде в училището, за да раздаде правосъдие, като подбрал със себе си Страхил и 19-годишния Асен Асенов. Когато отишли в гимназията, потърсили момчетата, които тормозели техния приятел, но случайно попаднали на Ганчев.

Светослав Райков призна, че пострадалият няма вина и дори не е закачал децата от Каменар. Кметът на селото разказа, че в същото училище има общо шест деца от селото. Всички били тормозени от съучениците си за това, че са роми.

Освен това момчетата от Каменар били от бедни семейства и им било много трудно да събират пари за училище.

С усилията на цялото село децата все пак имали карти за пътуване. Райков обеща да предаде на полицията третия младеж - Асен.

Най-странното е, че преди две години в строителната гимназия започнала кампания за интегриране на ромските ученици от Каменар и Игнатиево. Явно не е постигнала целта си.

Иван все още е в реанимацията на командно дишане и са възможни всякакви усложнения, каза вчера шефът на болницата "Света Анна" във Варна д-р Веселин Николов.

Ученикът беше приет там с черепно-мозъчна травма и тежки кръвоизливи. По думите на д-р Николов в петък състоянието на младежа било изключително критично, но в събота вече се подобрило.

"Кръвното налягане на Иван се стабилизира и това ни дава надежди, че ще прескочи трапа. Но да не забравяме, че това е черепна травма, която крие много изненади. Дали ще се стабилизира, ще покаже времето", допълни д-р Николов, но не се ангажира с прогноза за състоянието на пострадалия.

Преди години Иван бил опериран от тумор в мозъка.

Източник: в. "Труд"




Още по темата: общо новини по темата: 24
25.10.2010 »
07.10.2010 »
30.09.2010 »
29.09.2010 »
25.09.2010 »
24.09.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ами сега да ги осъдт тъпите цигани,а не след като мине шума около случката да ги пуснат,все е дно нищо не е станало.докога ще им търпим простотиите? бедни били,пари нямали що ние останалите в това общество да не би да имаме повече?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: