Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Избират най-добрата оферта за новите автобуси на Варна
Автор: Пламена Николова 11:41 / 20.11.2020Коментари (7)8278
©
Илюстрация
Вече се избират най-добрите оферти за новите електробуси, с които предстои Варна да се сдобие в близко бъдеще, научи Varna24.bg.

"За соловите автобуси офертите са отворени, забавиха се за съчленените, тъй като имаше обжалване. За всеки от двата вида - солови и съчленени автобуси, има по 7 оферти от фирми и комисията избира. Очаква се след одобрение на най-добрите оферти да бъдат закупени 20 съчленени и 40 солови автобуса, с които да бъде обновен автопарка на "Градски транспорт", коментира за медията ни управителят на фирмата инж. Злати Златев. 

Той не се ангажира със срок,в който можем да видим новите возила по варненските улици и заяви. 

Относно удара по "Градски транспорт", който нанесе коронакризата, Златев заяви:

"Приходите пак паднаха, не са стигнали онова ниво от април, но са на път, защото падат с всеки изминал ден.

За зимата сме абсолютно готови, още през октомври пускам заповед по есенно-зимната профилактика, там проблеми нямаме.

Нямам информация за повишаване на билетите, очакваме на заседание на Общинския съвет да се разгледа възможността да ни се заплаща за километър пробег, за да не търпим такива големи загуби.

Има болни две кондукторки, които вече оздравяват, за наш късмет. С тия дезинфектанти, които ползваме, явно има ефект, защото досега можеше да имаме много повече заболели", каза Злати Златев.

Както медията ни съобщи, управляващият орган на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020“ (ОПОС) е определил безвъзмездна финансова помощ за общината в размер на до 70 млн. лв., като средствата ще бъдат изразходени за електрически автобуси и тролейбуси за градския транспорт. Проектът първоначално предвиждаше закупуване ориентировъчно на 54 съчленени и 23 соло електробуси, 10 тролейбуса, закупуване, доставка и монтаж на оборудване, съоръжения, обзавеждане и техника, необходима за поддръжка и обслужване на електрически превозни средства, станциите и точките за зареждането им, ремонт и подмяна на съществуващата контактна мрежа на градския транспорт. 

"С новите екологични превозни средства автопаркът на общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД ще бъде обновен на 100%. Със средства на оперативни програми вече бяха доставени 88 автобуса и 30 тролейбуса.

Знаете, че общината кандидатства за закупуването на нови електробуси с идеята, че това са реални мерки за замърсяването на атмосферния въздух, който дишаме всички. С тези автобуси ще обновим изцяло автопарка на "Гравски транспорт". По предните проекти имаме закупени 85 нови автобуса и 30 тролейбуса и с тези новите ще можем да кажем, че автопарка на градски транспорт е обновен. 

Електроавтобусите ще имат пробег над 230 километра на денонощие, което значи, че с едно 4-часово зареждане през нощта ще могат да обслужват безпроблемно през деня линиите, по които ще се движат. Отделно изграждаме електространции за електробусите. Такива ще има в депото на "Градски транспорт" и на двата обръщача на "Почивка" и във "Владиславово"", коментира преди време кметът на Варна Иван Портних.



Още по темата: общо новини по темата: 509
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/85 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
и добри шофьори да изберат че на сегашните трябва як бой
Aнонимен
на 21.11.2020 г.
0
 
 
Гуцанов пак да ги подменирџ¤Є
Aнонимен
на 20.11.2020 г.
0
 
 
Каквито и модерни автобуси да изберат ще направят едни компрометирани сделки, от които да се облажат. Все тая какви са автобусите, като по пътищата в града са нужни танкове с тия дупки! Вече ми е трудно да преброя по колко много пари давам за ремонт на ходова част всяка година благодарение на прекрасното рабирателство между Община Варна и мутро-мафиотските фирми печелещи поръчките за пътища. Портних ще има да чака да го избираме пак.
Aнонимен
на 20.11.2020 г.
0
 
 
И никой не ви вярва, че конкурсите не са нагласени, за да спечели този, който дава най-добър рушвет. Нееее... Похарчени милиони, а няма скоростен коридор за автобуси. Няма табла с карти, от които човек да се ориентира (за туристи да не говорим, ама вие ще кажете сега е пандемия, ама като се оправи всичко пак ще сте изненадани). Няма реално рабтещи озвучителни системи на спирките, няма дори табели, за да се види човек на коя спирка е и какви автобуси и тролеи минават от там. Такова крадене не е имало!!! Прокуратурата, нещо ви пречи да виждате ли?
0
 
 
Да,плачат за проверки от "Градски транспорт " и от Инспекция по труда!Всеки ден закъсняват автобусите,тролеите,събота и неделя също,така е абсолютно !
Aнонимен
на 20.11.2020 г.
0
 
 
Сметната палата ще ви оправи!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: