Избират нов ръководител на Окръжна прокуратура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 29.01.2015
1161
Заместник-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров ще ръководи временно окръжното обвинение. Със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера, Лазаров пое поста от Владимир Чавдаров, чийто мандат като окръжен прокурор изтече на 25 януари.

Чавдаров е кандидат за втори мандат. Конкурент за шефското място в Окръжна прокуратура му е районният прокурор Цветанка Гетова. Това са и двамата кандидати за поста, съобщи за Дарик Радослав Лазаров.

За да не бъде фаворизиран един кандидат, е редно Чавдаров да не заема длъжността до избора на нов окръжен прокурор, обясни Лазаров.

Предстои процедура за допустимост на кандидатите. След това Висшият съдебен съвет ще изслуша одобрените и ще избере ръководител на Окръжна прокуратура за следващите 5 години.

Владимир Чавдаров бе избран за окръжен прокурор през януари 2010 г. Негов съперник за поста беше предишният шеф на окръжното обвинение Пламен Иванов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).