Избори в един ден спестяват студентските стипендии за година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 15.12.2008
830
20 млн. лв. ще бъдат спестени, ако изборите за български и европейски парламент се проведат в един ден. Сумата се равнява на студентските стипендии за една година, заяви в студиото на Дарик Варна министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Според него държавата няма да фалира, ако вотът се проведе в различни дни, но във време на криза тези пари могат да бъдат изразходвани за нещо различно.

Другите мотиви на Василев за обединяването на двата вота са голямата организация за провеждането на изборите, при която са ангажирани над 100 000 души, както и повишаването на избирателната активност за евродепутати.

Позицията на партиите се определя от техните интереси, добави министърът. Тези с по-дисциплиниран електорат защитават тезата за гласуване в два различни дни, коментира Василев. Той изрази недоволство, че промените в изборния закон се приемат винаги в последния момент и времето за реакция е малко. Предупредил съм администрацията си да очакват поправките около 5 април, завърши министър Николай Василев.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).