Изборът на управител на ВиК - Варна ще бъде обжалван в съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 18.04.2023
2098
В Административен съд – Варна постъпи жалба от Михаил М. срещу решението на Изпълнителния директор на "Български В и К холдинг“ ЕАД за избор на управител на "Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, в което е посочен като класиран на първо място в конкурса Веселин Р. Това съобщиха от съда за Varna24.bg.

Михаил М. е участвал в обявения конкурс за избор на управител на "ВиК – Варна“, представил е 3-годишна концепция за развитие на предприятието и е участвал в интервюто за работа. В жалбата се сочи, че в публикуваното съобщение за резултатите от конкурса, освен името на спечелилия го кандидат, не са посочени нито резултатите от оценяването на кандидатите, нито мотивите за направения избор.

Мъжът оспорва също така и броя на членовете на журито, липсата на обявени критерии за подбор при номиниране на кандидатите, методиката на тяхното оценяване. Според Михаил М. Решението е незаконосъобразно, защото "конкурсът е проведен при съществени нарушения на Закона за публичните предприятия и Правилника за неговото прилагане“ и иска от съда да бъде отменено.

Първото заседание ще се проведе на 21 април 2023 г. от 14.15 ч.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).