Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Избраха новия председател на Общинския съвет във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 20:01 / 13.11.2023Коментари (0)3206
© Varna24.bg
Новият председател на Общинския съвет във Варна вече е ясен. С 31 гласа ЗА (при нужни 26), 1 невалидна бюлетина и 1 - не подкрепям, на високия пост се качи инж. Христо Димитров от коалиция "Алтернативата на гражданите", предаде репортер на Varna24.bg.

В гласуването не участваха съветниците на ГЕРБ, МК Български глас, ДПС и СДС.

Сред първите и основни задачи, стоящи пред местния парламент той открои в първото си слово добър бюджет, добри решения, реализирането на всички добри идеи от политическите формации.

Инж. Христо Атанасов Димитров е роден на 07.10.1958 г. в град Добрич. През 1977 г. завършва строителен техникум "Пеньо Пенев“ – град Добрич. Любовта към строителството е от дядо му по майчина линия. От 1977 г. до 1982 г. учи и завършва Висше народно военно строително училище "Ген. Благой Иванов"- град София, с инженерна специалност "Строителство на сгради и съоръжения – конструкции“.

През 1982 г. започва работа в поделението на Строителни войски в град Варна. Работи като взводен командир, след това като технически ръководител, ръководител на технически отдел и главен инженер на полк. През това време завършва и второ висше образование в МЕИ - София със специалност "Патентно-лицензионна дейност“.

През 1991 г., заедно със своя съвипусник, колега и приятел Пламен Андреев, започва работа по създаване и развитие на строителна компания "Планекс“. От 1993 г. е съдружник във фирма "Планекс" ЕООД, а от 2002 г. инж. Христо Димитров става управител на "Планекс" ООД с основна дейност – комплексно строителство и инженеринг на сгради. Последствие са развити производства на алуминиеви и пластмасови дограми и конструкции, производство на бетон и изделия от бетон и заготовка на строителна армировка.

След 2002 г., "Планекс“ ООД развива активно инвестиционна дейност и продажба на недвижими имоти. Създава се "Планекс Холдинг“ ООД, което контролира дейността на 11 дъщерни дружества, опериращи на територията на цялата страна.

От 2019 г. след извършено преструктуриране на дружествата в "Планекс Холдинг“ ООД и разпределение на дейностите и собствеността между съдружниците, Христо Димитров остава едноличен собственик на капитала на "Планекс Холдинг“ ООД и "Планекс“ ЕООД.

Инж. Христо Димитров участва активно в ръководството на строителния бранш. Два мандата е председател на областното представителство на КСБ (Камара на строителите в България) - от 2013 г. до 2019 г. През това време става заместник - председател на КСБ (София), а от 2022 г. е председател на контролния съвет в КСБ.

Инж. Христо Димитров е семеен. Има син, дъщеря и три внучки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Световна черна хроника
Матури 2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: