Избраха варненския депутат д-р Емилия Милкова за председател на Асоциацията на библиотеките

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:16 / 19.06.2020
2878
Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ д-р Емилия Милкова е новият председател на Българската библиотечно-информационна асоциация /ББИА/.

Тя беше избрана на проведеното общо годишно отчетно –изборно събрание тази седмица  в зала 4 "Проф. Асен Златаров" на Федерацията на научно-техническите съюзи. На форума бяха представени отчетният доклад за дейността на ББИА за периода  януари-декември 2019г., финансовият отчет и бяха приети бюджетът и програмата за дейността през 2020 г.Българската библиотечно-информационна асоциация е професионална, творческа организация, основана през 1990 г.

През годините тя работи в подкрепа на българските библиотеки, за издигане на авторитета на професията и за вдъхновяване и увеличаване на четящите хора.

Изборът на Емилия Милкова е заслужено признание за нейната работа като дългогодишен директор на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" във Варна , която под ръководството й беше отличена с много награди и е сред първите библиотеки в страната, представили каталога си в интернет.Емилия Милкова е доктор по библиотекознание, библиография и информационни науки. Тя е била член на Постоянната комисия"Обществени библиотеки" към Международната федерация на библиотечните асоциации. Възможностите за по-добро финансиране и  усъвършенстване на библиотечно-информационната дейност са нейна кауза и като народен представител от ПГ на ГЕРБ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).