Изцяло обновиха сектор към Родилно отделение в АГ болницата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 08.09.2011
2186
В изпълнение на управленческата си програма, управителят на Специализираната АГ болница направи доста за подобряване условията за труд на персонала и грижи за пациентите и бебетата. Изцяло със собствени средства бе извършен основен ремонт на десет болнични стаи за родилки и новородени на петия етаж. Така майките и техните бебета ще получават квалифицирани грижи при условия, които се доближават до тези във ВИП стаите.

Десетте стаи са с по едно и две легла, като на всеки две от тях като малко апартаментче има самостоятелни санитарни възли, които също бяха основно ремонтирани. Сменена бе дограмата на прозорците и ел. инсталацията, подовите настилки, стените и вратите бяха пребоядисани. За съжаление отделените средства не стигнаха за подмяната на леглата, като само едно от тях струва до 1000 лева, съобщи управителят д-р Радослав Минков. Всъщност всички подобрения, които са извършени и предстои да бъдат направени са изцяло със собствени средства. Финансирането на болницата е от приходите по здравна каса и собствени приходи, като единствената помощ последната година бе дарението на една холандска фондация SMHO. Тя дари три кувьоза за недоносени бебета, както и инструментариум за операциите на родилките и гинекологично болните жени.

Ремонтите ще продължат и през есента. Особено важна е инициативата да се обнови изцяло реанимационно-оперативният блок на втория етаж, за което вече отново са заделени собствени средства. Дограмата тук е в окаяно състояние и не е сменяна от основаването на болницата през 1974 г., а пациенти тук са родилките след секцио и оперираните жени.

Въпреки, че болницата вече две години работи в условията на криза, през тази година, откакто управител е д-р Радослав Минков, ръководството е успяло да увеличи на два пъти заплатите на персонала, които все още са най-ниските сред здравните заведения във Варна. Не е без значение, че тук се предлага висококвалифицирана медицинска помощ и отлични грижи за малките и големи пациенти на много високо ниво, което е според д-р Радослав Минков е най-важната и основната задача на болницата. Желанието на управителя сега и вбъдеще е да изписват здрави и щастливи пациенти и екипът на болницата да работи в нормални и спокойни условия.

Днес четвъртък за Неонатологично интензивно лечение е докарано от Търговище бебе на 10 дни с тегло от само 480 грама. При капацитет за интензивни грижи 10 легла в интензивното отделение се отглеждат 16 бебета - 4 са на командно дишане, от който 2 бебета с тегло 580 и 750 грама; под 1000 грама се лекуват 4 бебета. През 2010 година в специализираната АГ болница са родени 2440 бебета, в МБАЛ "Света Анна" - 1914, и в "Майчин дом " - 868 бебета. До четвъртък в АГ болница са родени 1605 деца.

На тържественото откриване на реновирания пети етаж, лентата преряза кметът Кирил Йорданов, в присъствието на заместник кмета доц д-р Христо Бозов, общинският съветник д-р Ивайло Бояджиев, шефове от общинската здравна дирекция и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).