Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Издирвали убиеца на Мартин на много адреси! Петър: Изключително много съжалявам за станалото
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 14.09.2018Коментари (2)6176
© bTV
Варненският окръжен съд определи мярка "задържане под стража“ на 25-годишния Петър Здравков, който като неправоспособен водач е причинил по непредпазливост смъртта на балетиста от Варненската опера Мартин Чикалов.

Престъплението, за което е обвинен е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода“ до 3 години до 15 години.  

Припомняме, че според обвинението, тежкият инцидент е станал на 10 септември тази година около 19,50 часа на  бул. "Приморски“, близо до кръстовището с ул. "Македония“ във Варна. Водачът на автомобил "БМВ“ удря велосипедист и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин е починал.

Автомобилът е намерен изоставен на бул. "Цар Освободител“. В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия на ОД на МВР 25-годишният водач се е предал на 11 септември в присъствието на адвоката си.

Пред съдебния състав Окръжната прокуратура във Варна посочи, че обвиняемият никога не е притежавал свидетелство за управление на автомобил. Съставяни са му били два акта за управление на МПС като неправоспособен водач – през 2010 г., когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г. Петър има и криминални регистрации, през 2008г. като непълнолетен, за повреждане или унищожаване на чуждо движимо или недвижимо имущество и през 2012г. за кражба.

В съдебното заседание днес, прокуратурата уточни, че Петър е бил собственик на автомобила, който е управлявал и единствено препречването на пътя му от други две коли го е възпрепятствала да не продължи движението си. След инцидента органите на реда са издирвали водача на всички известни адреси и след като той не е бил открит, е бил обявен за общодържавно издирване. Обвинението представи резултати от дактилоскопска експертиза, в която се посочва, че именно Петър З. е управлявал автомобила по време на произшествието. Назначени са още множество експертизи, включително са взети проби от водача за употреба на наркотици, резултатите от които се очакват.

Пред съда защитата на обвиняемия представи удостоверение за адресна регистрация от 11 септември и поиска по-лека мярка за неотклонение – "парична гаранция“ или "домашен арест“.

Пред съда Петър З. каза, че изключително много съжалява за случилото се и поддържа искането на защита си.

Съдебният състав, като разгледа събраните до момента доказателства, прецени че съществува обосновано подозрение, Петър З. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен, което е тежко по смисъла на закона. Отчетено беше и утежняващото обстоятелство, че той е напуснал местопроизшествието и се е укрил. Съдебната инстанция прецени, че при определяне на мярка различна от "задържане под стража“ съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши престъпление. Варненския окръжен съд отчете факта, че Петър З. е бил многократно санкциониран от КАТ, като неправоспособен водач, купил си е автомобил и не е бил възпрян от близките си да не продължи да нарушава закона. Именно поради тези характеристични данни, съдът прецени лицето представлява високата обществена опасност, тъй като няма гаранция, че и в бъдеще няма да продължи да нарушава закона. Поради тези изводи, съдът определи спрямо 25 годишния мъж, най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде гледано на 18 септември.



Още по темата: общо новини по темата: 39
11.02.2020 »
12.11.2019 »
26.06.2019 »
17.05.2019 »
17.05.2019 »
16.05.2019 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.09.2018 г.
0
 
 
Съжалявал .... а като ти писаха два акта, като си крал и унищожил недвижимо имущество къде ти беше главата та продължи докато не уби човек та чак сега съжаляваш. Изрод! Какъв домашен арест? и кои са тези които са го укривали 24 часа, къде им е съвестта на тези хора ? КАкво го отлагате, убиеца лежи в затвора и там до живот. Никога такъв човек няма да се промени. Живот за живот!!!
Aнонимен
на 17.09.2018 г.
0
 
 
ДОКОГА ЗАКОНЪТ ЩЕ ГИ ОПРАВДАВА, ТИЯ ОБИЙЙЦИ ПО ПЪТИЩАТА???? ДОКОГА ЩЕ НИ ТРЕПЯТ ПО СПИРКИ И ТРАТОАРИ,ЧЕ ИВ МАГАЗИНИТЕ ЗАПОЧНАХА С КОЛИТЕ СИ ДА ВЛИЗАТ ДА ПАЗАРЯТ???СМЪРТНА ПРИСЪДА НЯМА ДА Я УСЕТИ,ДА ИМ ДАВАТ ДОЖИВОТНИ,ДА ВИДИМ ЩЕ ПОСМВЕ ЛИ ДА СЕДНЕ ЗАД ВОЛАНА ДРОГИРАН ИЛИ СЛЕД УПОТРЕБА НА АКЛКОХОЛ,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИЮА КНИЖКА ИЛИ НЯМА!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: