Издирват дете, избягало с помощта на роднини от Дом "Гаврош"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 05.01.2017
1374
Търси се дете, избягало с помощта на свои роднини от приют "Гаврош" във Варна. Това съобщи за "Фокус" - Варна Анна Конукова, ръководител на отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" - Варна. 

Тя обясни, че детето е било настанено в приюта през месец декември 2016 година, но малко след процедурата, негови роднини са съдействали за бягството му. По думите й полицията е сигнализирана непосредствено след ситуацията.

"Очакваме детето да бъде върнато, тъй като майката е лишена от родителски права, а бащата е в чужбина и е с криминални прояви", каза Анна Конукова и подчерта, че има информация, че детето също е въвличано в престъпните деяния. 

"Ние подготвихме приемно семейство, с което се проведе информационна среща и има готовност да се грижи за детето, но него вече го няма в приюта, тече процедура по издирване му", уточни тя.

Анна Конукова посочи, че за месец декември е настанено и едно дете в център за настаняване от семеен тип в Русе, за който е известно, че е един от няколко такива с малък капацитет, за около 7-8 деца. "Там се приемат деца още от бебешка възраст, след раждане, които се нуждаят от денонощни медицински грижи", поясни директорът. Детето, по думите на Конукова, е с увреждане и все още в нестабилно здравословно състояние, но след като е било стабилизирано в болницата във Варна, е преместено в центъра в Русе, където семейството му може да го посещава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).