Изгорелият блок в "Победа" е опасен, изселват обитателите му

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 02.02.2016
1548
Кметът на район "Младост" Христо Христов издаде заповед за изселването на обитателите от бл. 2 в кв. "Победа", тъй като жилищната сграда е опасна за живеещите там, научи Varna24.bg.

"В момента извършваме оглед. Мога да кажа само, че е провиснала плочата в средата на блока, което го прави крайно опасен. Нямаме места за настаняване, така че ще се наложи всеки от живеещите  да потърси подслон някъде", коментира за медията ни Христов. 

Припомняме, че на 29 януари, около 16:20 часа, на телефон 112, е получен сигнал за пожар в жилищен блок, намиращ се в ж.к. "Победа". По първоначални данни пожарът обхваща цял етаж от блока и на място са изпратени 3 ППА от I РСПБЗН, в последствие към тях се присъединява допълнителен екип от III РСПБЗН, както и автомеханична стълба.

От апартаментите са евакуирани 4 възрастни и 2 деца, няма тежко пострадали в пожара. Изгаряния по едната длан е получил 41-годишен мъж, живущ в един от апартаментите, който е получил лекарска помощ и опасност за живота му няма.

По първоначални данни е установено, че огънят е тръгнал от апартамент, разположен на втори етаж на блока, като е засегнал и другите два апартамента, разположени на същия етаж. Нанесени са значителни материални щети по жилищата. Освен това са опушени стени в целия блок и по фасадата. Увредена е тераса и дограма на апартамент, разположен на третия етаж.

На място, по време на работата по овладяването и потушаването на пожара, са присъствали директора на РДПБЗН - Комисар Тихомир Тотев, началникът на I РСПБЗН - Николай Нанев и щабът на службата.

 



Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
02.02.2016 Настаняват в общинско жилище евакуирано семейство от изгорелия блок в
"Победа"
01.02.2016 Късо съединение подпалило блока в "Победа"
29.01.2016 Хората от опожарения блок в "Победа" остават навън тази нощ
29.01.2016 Пожар вилнее в жилищен блок в "Победа"
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).