Изградиха 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и неравности край училища и детски градини във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
17:50 / 09.09.2019
3760
Изградени са 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени напречни неравности във Варна, съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. 

По-голямата част от съоръженията са пред училища, детски ясли и градини и са били предвидени в бюджета за тази година. Те са разположени на ул. "Блян“ пред входа на ОДЗ "Крилатко“; на ул. "Блян“ пред входа на ОДЗ "Звънче“; пред централния вход на СОУ "П. К. Яворов“, район Владислав Варненчик; на кръстовището на ул. "Дрин“ с  ул. "Генерал Радко Димитриев“, която се използва от учениците в ОУ "Петко Р. Славейков“ и III ПМГ "Акад. Методий Попов“; пред пешеходната пътека на ул. "Братя Миладинови“, на кръстовището с ул. "Оборище", използвана от учениците в ОУ "Васил Априлов“; пред пешеходната пътека на ул. "Васил Друмев“, на кръстовището с ул. "Найден Геров“, използвана за пресичане от учениците от професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров“; в участъка на автобусна спирка "Черноморец", в двете посоки по линия на автобус  31А по бул." Св. Св. Константин и Елена" и ул."42-ра"; в кв. Галата на ул. "Галатея“; на ул. "Петко Стайнов" пред СУПЦ "Д-р Железкова"; в с. Тополи на ул. "Акация", преди първа пресечка; на кръстовището на бул. "Приморски“ с ул. "Македония“. 

Всички новоизградени съоръжения са напълно съобразени с техническите изисквания за безопасност на движението, описани в Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).