Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изграждат 25 интелигентни пешеходни пътеки на ключови кръстовища във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 12.10.2018Коментари (2)7788
©
Допълнителни мерки за подобряване на пътната безопасност във Варна бяха обсъдени на работна среща между Христо Иванов, зам.-кмет на общината, експерти от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване", кметовете на районните администрации, представители на "Пътна полиция“, на общинското предприятие ТАСРУД и велоклуб "Спартак“. Списъкът с всички предложения - над 80 на брой, преди това бяха изпратени за разглеждане и становища до КАТ, ТАСРУД и районните кметове. Участниците в срещата се обединиха, че приоритет трябва да бъде подобряване на пътната безопасност на пешеходци, велосипедисти, както и засилване на мерките за сигурност около детските и учебни заведения.

"Целта е пълна безопасност за децата, дори това да доведе до неудобство за шофьорите“, коментира Евгений Балев от велоклуб "Спартак“. Всички заложени мерки, около които постигнахме консенсус, ще бъдат приоритет при работата на администрацията през 2019 година, каза зам.-кметът Христо Иванов.

По време на срещата стана ясно, че Общината работи по проект, който предвижда изграждане на 25 интелигентни пешеходни пътеки, които чрез светлинна сигнализация ще показват посоката на движение на пешеходците. Те ще бъдат на ключови кръстовища във Варна – на бул. "Съборни“ - при ул. "Драгоман“ и при бул. "Сливница“; на бул. "Приморски“ - при пресичането с ул. "Граф Игнатиев“; на бул. "Република“ - в близост до СУ "Гео Милев“, при ул. "Георги Бенковски“, при ул. "Христо Попович“ и при ул. Атанас Георгиев“; на бул. "Първи май“  - при улиците "Моряшка“, "Георги Стаматов“, при сп. Орел“; на бул. "Народни будители“-  при кръстовището с ул. "Св. Св. Кирил и Методий“ и други. Пешеходната пътека на бул. "Приморски" към ул. "Македония" ще бъде повдигната. 

Поставяне на светещ пътен знак и допълнително осветление ще бъдат поставени на пешеходните пътеки на бул. "Мария Луиза“ - при ул. "Фр. Шопен“ и  ул. "Драгоман“; на бул. "Осми Приморски полк“ и ул. "Братя Миладинови“. Поставена ще бъде ограда на липсващите места по протежение на бул. "Цар Освободител“- между Летния театър и ул. "Отец Паисий“, както и затваряне на разделителната ивица на бул. "Цар Освободител“ - в участъка от ул. "Христо Смирненски" до ул. "Вяра". По предложение на зам.-кмета Христо Иванов ще бъде направена нова среща за Морската градина, с представители на велоклубове, за да бъдат чути мнения за отделяне с ограничители на велоалеите от пешеходните алеи в парка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.10.2018 г.
0
 
 
Сложете пешеходни светофари синхронизирани със следващия автомобилен. ТОВА ще намали задръстванията!!!
Aнонимен
на 13.10.2018 г.
0
 
 
Абсолютна малоумщина. Да вдигнат едно мостче от стомана над пътя само за пешеходци и евентуално за велосипедисти. 10 пъти по-евтино и 100 по-ефективно. Така никой никого не чака. Чехите така са направили в Прага на големите пътни артерии. Колите си карат, а ти минаваш над тях
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: