Изграждат голям парк във Виница на имот, дарен от държавата

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:11 / 24.11.2016
5801
Община Варна търси варианти за развитие на града. В тази връзка е нормално имотите, които не се стопанисват от държавата или да отидат в частна полза, или да отидат в полза на общините. Това заяви за Varna24.bg областния управител на Варна Стоян Пасев
"На територията на Варна област има много имоти, които не се стопанисват от държавата по начин, по който трябва да се стопанисват и затова се предприеха действия от Община Варна част от тях да влязат в употреба. Догодина Варна ще бъде младежка столица, което може да се използава за финансиране на различни проекти. 
Процедури тръгнаха за няколко имота, като са завършени за няколко парцела. Първият е в кв. "Виница", където на общината бяха прехвърлени 6 декара. Там по визията на кмета на район "Приморлски" Петя Проданова и кмета на общината Иван Портних е предвидено да се изгради парк и спортна зона. Освен тези 6 декара около тях има други 11 декара, за които тече процедура за прехвърляне на общината. По градоустройствен план там е отредено за паркова зона и общината ще инвестира , но след като стане собственик на парцелите. Това е на Т-образното кръстовище в посока "Св.св. Константин и Елена". Тази територия беше държавна собственост. Процедурата е приключила", сподели Стоян Пасев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).