Изграждат нова икономическа зона на над 7000 дка западно от Варна край АМ "Хемус"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:20 / 26.09.2019
11459
Заедно със съседните общини Варна ще изгради нова икономическа зона западно от града. Това съобщи днес кметът Иван Портних. Тя ще бъде разположена на над 7000 декара близо до магистрала "Хемус" и ще има статут на обект с национално значение. Изграждането ѝ ще започне след Нова година, когато се очаква да бъде приет и Общият устройствен план на Община Аксаково, съобщава радио "Варна".

В следващите няколко месеца във Варна ще бъдат открити нови над 1000 работни места в IT и аутсорсинг сектора, каза още Портних, който представи днес част от кандидатите за общински съветници и районни кметове, с които започва кампания за нов мандат.

Той заяви, че в листата е търсен професионален баланс от компетентни хора, които да реализират големите проекти на морската столица.

Портних обяви и приоритети в програмата си за следващите четири години,част от които са свързани с финансовата стабилност и развитие на икономиката на града.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).