Изграждат тоалетни за над 1 млн. лв. във варненския затвор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 25.02.2016
737
Към момента у нас има три затвора без санитарни възли във всички помещения - това са обектите във Варна, Бургас и Сливен (в който излежават присъдите си всички осъдени жени у нас-б.р.). Това каза в студиото на "Тази сутрин" по bTV главният директор на ГД "Изпълнение на наказанията" Свилен Цветанов.

Той подчерта, че "в чисто човешки план", след като някой е влязъл в системата на лишаването от свобода е нормално да му бъде осигурен достъп до нормални условия. Цветанов посочи, че има утвърдени минимални стандарти - 4 кв.м. за всеки затворник, наличие на санитарен възел и достъп до дневна светлина.

Именно заради разминаванията с тези минимални условия затворници и арестанти често осъждат държавата, като има десетки висящи жалби. В крайна сметка, парите излизат от джоба на данъкоплатеца.

Запитан какво правят затворниците с парите от делата, Цветанов отбеляза, че "няма човек, който да няма необходимост от средства", като някои харчат парите в лавките, докато други ги дават на семействата си.

По отношение на затвора във Варна, той посочи, че има приключена процедура за изграждане на тоалетни, като очакваната цена е малко над 1 млн. лева.

"В системата има определен прогрес, в последната година - година и половина работим доста интензивно за промяна на условията", посочи шефът на ГДИН.

Той отбеляза, че по-рано този месец е заработило новото общежитие в Разделна към Варненския затвор, до средата на годината към Бургаския ще има нов обект от закрит тип, а до месец и третото крило на Старозагорския затвор ще бъде ремонтирано.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).