Изкараха принудително жената от апартамента, блокиран с жива верига

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:21 / 03.11.2009
21204
Над три часа съдия-изпълнител и полицаи преговаряха с протестиращите съседи, организирали живата верига в кв. "Чайка", и ги молеха за съдействие. След гражданско неподчинение униформените арестуваха няколко души и осигуриха достъп до жилището.

От 15 години Тодорка Куманова има собствен бизнес за производство на дамски облекла. Преди 4 години решава да направи цех и търси финансовата помощ на Първа инвестиционна банка. Тегли кредит в размер на 95 хил. лв. като ипотекира единственото си жилище, в което живее с болната си майка и 11-годишната си дъщеря. Парите са отпуснати и бизнесдамата намира необходимото помещение, закупува оборудване и наема 50 работници. Всичко потръгва, но до осмия месец, когато собственикът на помещението, където се помещава цехът, умира. Наследниците му гонят Куманова от него и бизнесът замира. Банката обаче търси дадените пари и притиска жената да погасява вноските като я заплашва, че ще й вземе имота.

Тя завежда дело и частният съдия-изпълнител Станимира Данова продава имота на търг на фирма за 128 хил. лв. Продажбата е осъществена още през месец февруари. Тодорка Куманова обаче обжалва, като твърди, че е намерила пари, за да погаси дълговете си, но банката е предпочела да го изкупи на безценица и препродаде. Според нея апартаментът й във варненския квартал „Чайка" буди нечии апетити и е продаден проформа чрез фалшифициране на документи, включително и на собствения й подпис, като сделката е осъществена чрез престъпна схема. Куманова обжалва всички съдебни решения, които обаче се потвърждават на най-горна инстанция, а криминалисти даказват, че подписът под документите е нейният.

Куманова отказа да напусне апартамента в продължение на часове. Оказа се дори, че тя дължи крупни суми на десетки хора, от които е вземала пари, за да погасява задълженията си към банки. Една от потърпевшите е Цонка Василева, която е била работничка в цеха на Тодорка. След молби и увещания Цонка ипотекира имота си, за да помогне с пари на работодателя си. Така жената се оказва в същото положение.

Оказва се също, че Тодорка дължи данъци и осигуровки на държавата. Тя не е плащала дори сметки за ток и вода в продължение на месеци.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
05.11.2009 Изведената от ипотекирания дом в "Чайка" завлякла приятели с хиляди левове
04.11.2009 Искат общинско жилище за изгонената Тодорка Куманова
04.11.2009 Светлозар Николов: Живите вериги срещу отнемането на жилища ще продължат
04.11.2009 Съдия-изпълнител Данова: Хората сами си дават ключовете
03.11.2009 Търсят временен дом за принудително изведено от жилището им семейство
03.11.2009 Арестуваха трима от жива верига, в защита на онкоболна с неплатена
ипотека
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).