Изкъртена скоба пази място на тротоар във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 02.04.2015
985
Варненци стават все по-изобретателни в измислянето на средства, с които да си запазят място по улицата или дори на тротоара, за да попречат някой да паркира там. Преди дни в интернет се появиха снимки, на които се виждаше, че за целта може да се използва дори стара тоалетна чиния. На подобна находка се натъкна и репортер на "Народно дело". Става въпрос за падаща скоба с катинар, която стои на плочките край магазин в близост до Хуманитарната гимназия.

Преди години подобни устройства бяха доста популярни и масово се появяваха по варненските улици, тъй като общината имаше практика да дава паркоместа на фирмите пред офисите им. След това обаче скобите станаха твърде много и в поставянето им се възцари пълен хаос. По тази причина местната власт предприе радикални мерки и нареди те да бъдат демонтирани.

Това, че тази скоба е буквално изтръгната заедно с циментовата си основа, не пречи тя пак да изпълнява функциите си. Не е много ясно дали с нея някой пази място на препълнения от коли тротоар за себе си. Възможно е препятствието да е сложено, за да остави поне малко пространство, през което клиентите да могат да стигнат до магазина. Третата възможност е скобата да осигурява достъп за зареждане на търговския обект. При всички положения нейното наличие ясно илюстрира отчайващата ситуация с паркирането в центъра на Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).