Излагат чудотворната икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" в Катедралния храм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:16 / 02.02.2018
3122
На 2 февруари - Сретение Господне от 9:30 ч. ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" - Варна. Чудотворната икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" ще бъде днес в Катедралния храм "Успение Богородично" - Варна.

Приканват се всички благочестиви християни да вземат участие в светата Литургия на празника Сретение Господне.

Чудотворната икона "Одигитрия Байталска" се съхранява в манастира "Рождество на Пресвета Богородица" в село Байтали, Одеска област, откъдето е и името ѝ "Пътеводителка Байталска". Години наред е била изгубена и е открита през 2005 г. Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен и монасите са я скрили, за да я запазят.

Известни са немалко чудеса, които са се случили след молитви към "Одигитрия Байталска" в различни градове като Киев, Одеса, Москва и др. Много са били бездетните семейства, които след молитва пред иконата се сдобиват с деца. Много болни деца получават изцеление от различни заболявания след молитвите на техните родители. Даровете, които са окачени пред иконата, показват една съвсем малка част от чудесата, които са се случили. Свещеническите кръстове засвидетелстват, че и много духовници са получили просимото от Божията майка.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).