Излезе новият календар "Стара Варна" за 2017

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 24.11.2016
2301
Уникалният календар "Стара Варна" за 2017-та година бе представен днес. Той е посветен на 130-годишнината от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров. 

Включени са дванадесет репродукции на живописни платна, изобразяващи в едър план скулптори на Кирил Шиваров, които и днес красят покриви и фасади на емблематични варненски сгради като Икономическия университет и къщата на Данаил Манов (до х-л Черно море), както и фонтанът на сирените до Морското казино, паметникът на Отец Паисий в Морската градина и монумента на Аспаруховия войн в кв. Аспарухово. Всяко произведение на скулптора е представено с кратък текст на български и английски език. 

Автор на картините е младата художничка Юлия Бузилова, със съдействието на изкуствоведката Румяна Иванова-изследовател на творчеството на Шиваров. 

Годишнината от рождението, на роденият във Варна скулптор, е през месец юли догодина. Оригиналните платна на Бузилова ще бъдат представени в самостоятелна изложба прея януари в изба "Стара Варна". Календарът е в тираж 2000 броя в традиционния фирмат 50/70 см, и може да бъде намерен в книжарници и в музея "Стара Варна", обяви издателят Ламбрин Сотиров. Той работи с художничката Юлия Бузилова за втори път, след като м.г. тя нарисува емблематични варненски сгради по черно-бели ретро пощенски картички. Това е 18-то поредно издание на календара "Стара Варна".


Източник: БНР

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).