Излезе първото класиране за прием след 7 седми клас във Варна, който не се запише губи мястото си

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:48 / 03.07.2018
5777
Излязоха резултатите от първо класиране за прием след 7 клас във Варна. Те могат да бъдат проверени на адрес: priem.mon.bg, съобщи за Varna24.bg началникът на Регионалният инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова. 

Там може да бъде направена справка с входящия номер на ученика и кода за достъп от служебната бележка.

Кандидатите имат две възможности. Първата е да се запишат според класираното желание или да подадат заявление за участие във второ класиране, където да имат шанс да влязат в по-предпочитана от тях специалност.

Записването на приетите ученици и подаването на заявления за второ класиране става от днес до 6 юли. И в двата случая се уведомява директора на училището, в което ученикът е вече приет, за да може системата да се пренареди след записването на учениците и да станат ясни местата, които се освобождават за второто класиране, обясни г-жа Генова. Местата за второ класиране стават ясни, след като учениците се запишат след първото класиране. Ако дадено дете е класирано, но не подаде заявление в упоменатия срок, то губи мястото си. 

При вторият етап от класирането компютъра завърта новата информация и автоматично пренарежда кандидатите според техните желания. 

Важно е родителите и учениците да са наясно, че след второто класиране децата нямат право на избор от подредбата при първи и втори етап. 

Класирани са онези, които са подали заявления за записване след първи етап и тези, които са кандидатствали за второ класиране, след като то стане ясно, допълни Венцеслава Генова. 

Обявяването на списъците с приетите ученици на втори етап трябва да се случи до 12 юли.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).